Ταλιατέλες με λουκάνικο και κολοκύθι

Ψήφοι

Ένα πολύ γευστικό πιάτο που μας ετοίμασε ο Γιάννης Λουκάκος.

Για τις ταλιατέλες με λουκάνικο

  • 300 γρ. ‏ταλιατέλες
  • 40 γρ. ‏ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ‏λουκάνικο χωριάτικο
  • 100 γρ. ‏κολοκύθι, σε στικς
  • 5 γρ. ‏σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ‏κρασί λευκό
  • 400 γρ. ‏ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. ‏χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ‏ξύσμα λεμονιού
  • 40 γρ. ‏ντομάτα, κονκασέ
  • 50 γρ. ‏βούτυρο, παγωμένο, σε κύβους
  • ‏παρμεζάνα, τριμμένη
  • ‏εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • ‏τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ‏αλάτι
  • ‏πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Μ’ ένα μαχαίρι σκίζετε κατά μήκος τα λουκάνικα και αδειάζουμε το περιεχόμενό τους σ’ ένα μπολ.
  2. Με τα χέρια σπάτε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και κρατάτε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  3. Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά περίπου.
  4. Παράλληλα ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα.
  5. Αποσύρετε το λουκάνικο σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά.
  6. Ρίχνετε στο τηγάνι τα κολοκύθια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Επαναφέρετε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
  8. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.
  9. Ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλο και τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
  10. Προσθέτετε τις ταλιατέλες και μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  11. Προσθέτετε τη ντομάτα κονκασέ, το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα βότανα και ομογενοποιούμε. Αλατίζετε αν χρειάζεται.

taliateles_me_spanaki

Πηγή: yiannislucacos.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας