Τάρτα με κρέμα κανέλας και μήλο

50%

Μερίδες

8+

Προετοιμασία

30 min

Μαγείρεμα

40 min

Ψήφοι

Τι  θα λέγατε για μια αρωματική τάρτα με κρέμα κανέλας και μήλο  για να γλυκάνετε τους αγαπημένους σας ;;; Είναι πολύ γευστική και σίγουρα θα σας ζητήσουν τη συνταγή!

Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏έτοιμη ζύμη για τάρτα (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

Για τα μήλα θα χρειαστείτε:

  • 100 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού ‏κανέλα σε σκόνη
  • 300 γρ. ‏ξινόμηλα (ζυγισμένα ακαθάριστα), καθαρισμένα, σε κύβους 2 εκ.
  • 15 γρ. ‏κoρν φλάουρ

Για την κρέμα κανέλας θα χρειαστείτε:

  • 250 ml ‏φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη
  • 25 γρ. ‏κορν φλάουρ
  • 1 ‏αυγό
  • 20 γρ. ‏βούτυρο αγελαδινό
  • 2 ‏ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Για τα μήλα:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε 100 ml νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα, για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
  2. Ρίχνετε τα μήλα και βράζετε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο σας αρέσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε 50 ml νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στα μήλα.
  3. Ανακατεύετε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να δέσει η γέμιση.
  4. Αποσύρετε και αφήνουμε  να κρυώσει.

Κρέμα κανέλας:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κανέλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Αποσύρετε, αδειάζετε κατά προτίμηση σε βάζο και κλείνετε καλά.
  3. Αφήνετε στην άκρη, τουλάχιστον για 5 λεπτά, για να αρωματιστεί το γάλα.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αυγό, για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.
  5. Αφαιρείτε την κανέλα από το γάλα και το ρίχνετε σταδιακά στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαφρώς πηχτή κρέμα.
  6. Αποσύρετε και αφήνετε  στην άκρη, μέχρι να γίνει χλιαρή.
  7. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  8. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C  και βουτυρώνετε την ταρτιέρα.
  9. Στρώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα,  την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 40 λεπτά).
  10. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  11. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου στη βάση. Καλύπτετε με την κρέμα κανέλας και τη στρώνετε ομοιόμορφα.
  12. Αφήνετε 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και, αν θέλετε, με λίγο τριμμένο μπισκότο και σερβίρετε.

Πηγή : kathimerini

loading...

Share & Print

50 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας