Τιραμισού χωρίς αυγά

100%

Μερίδες

12

Προετοιμασία

28 min

Μαγείρεμα

3 hr

Ψήφοι

Το αγαπημένο ιταλικό γλυκό με το άρωμα του καφέ σε μια πιο ελαφριά έκδοση χωρίς αυγά !

Για το τιραμισού χωρίς αυγά θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε
  • 120 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζ. ‏Amaretto (λικέρ με γεύση πικραμύγδαλο)
  • 40 - 45 ‏μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 4 - 5 φλιτζ. ‏διπλό εσπρέσο σκέτο, κρύο
  • 100 - 125 γρ. ‏κουβερτούρα, χοντροτριμμένη
  • 125 γρ. ‏κακάο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη. Στο μίξερ επίσης, χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη για 3 λεπτά. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα ποτού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.
  2. Σταματάτε το μίξερ και ενσωματώνετε στο μείγμα τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Ανακατεύετε τον κρύο καφέ με το υπόλοιπο ποτό σε ένα μπολ. Εκεί βουτάτε στιγμιαία ένα-ένα τα σαβουαγιάρ.
  3. Στρώνετε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ με μία στρώση μουσκεμένα σαβουγιάρ. Από πάνω απλώετε τη μισή κρέμα και πασπαλίζετε με την τριμμένη κουβερτούρα.
  4. Στρώνετε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και απλώνετε την άλλη μισή κρέμα.
  5. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να δέσουν οι στρώσεις. Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

Έξτρα πληροφορίες

  1. Αντί για τον εσπρέσο, φτιάχνετε ίδιας ποσότητας καφέ φίλτρου δυνατό ή έναν στιγμιαίο, επίσης δυνατό.
    Ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ.
  2. Αντί για σαβουαγιάρ, ταιριάζει πολύ γευστικά να βάλετε πτι μπερ ολικής αλέσεως. Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε το τιραμισού με έτοιμο σοκολατένιο παντεσπάνι, σιροπιασμένο με το μείγμα καφέ και ποτού.
  3. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το Amaretto με κονιάκ στην ίδια ποσότητα ή να ρίξετε μέσα στον καφέ 1½ κουτ. γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου (βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ).
  4. Τρίβετε την κουβερτούρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Για ευκολία, αγοράζετε έτοιμο τρίμμα από το σούπερ μάρκετ, το οποίο όμως επιβαρύνει το κόστος του γλυκού. Πασπαλίζετε τελευταία στιγμή με το κακάο, ώστε να μη νοτίσει.
  5. Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάτε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις.

tiramisou_choris_ayga

Πηγή : kathimerini

 

loading...

Share & Print

100 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας