Η κλασική συνταγή για το αγαπημένο τιραμισού από το γνωστό σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το mascarpone.
- Ανακατεύετε και προσθέτετε ύστερα τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα.
- Ανακατεύετε πάλι και κρατάτε την κρέμα έτοιμη.
- Σε ένα ταψί απλώνετε κάτω λίγη κρέμα και από πάνω καλύπτετε μία στρώση με τα μπισκότα περασμένα μία φορά από το κρασί.
- Πάνω από αυτά απλώνετε μία στρώση πάλι από την κρέμα, ύστερα μία στρώση από μπισκότα περασμένα μία φορά από τον καφέ και τελειώνετε πάλι με μία στρώση από την κρέμα.
- Κρατάτε στο ψυγείο και τη στιγμή του σέρβις πασπαλίζετε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο.
Πηγή: botrini.gr