τιραμισού

Τιραμισού, το κλάσικο

Μερίδες

8

Η κλασική συνταγή για το αγαπημένο τιραμισού από το γνωστό σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.

Για το τιραμισού θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ‏μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 150 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 4 ‏κρόκους αυγών
  • 2 ‏ασπράδια
  • 4 φλιτζάνια ‏καφέ εσπρέσο έτοιμο δυνατό
  • 2 φλιτζάνια ‏κρασί marsala

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το mascarpone.
  2. Ανακατεύετε και προσθέτετε ύστερα τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα.
  3. Ανακατεύετε πάλι και κρατάτε την κρέμα έτοιμη.
  4. Σε ένα ταψί απλώνετε κάτω λίγη κρέμα και από πάνω καλύπτετε μία στρώση με τα μπισκότα περασμένα μία φορά από το κρασί.
  5. Πάνω από αυτά απλώνετε μία στρώση πάλι από την κρέμα, ύστερα μία στρώση από μπισκότα περασμένα μία φορά από τον καφέ και τελειώνετε πάλι με μία στρώση από την κρέμα.
  6. Κρατάτε στο ψυγείο και τη στιγμή του σέρβις πασπαλίζετε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο.

τιραμισού

Πηγή: botrini.gr

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

100 0 100 1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας