Τούρτα σοκολάτα-μπισκότο όρεο

Μερίδες

12

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

30-35 min

Δε χρειάζοντα συστάσεις για την τούρτα σοκολάτα μπισκότο όρεο : 2 αφράτα κέικ παντεσπάνια κλείνουν μέσα τους μια θεσπέσια κρέμα με χοντροκομμένο μπισκότο όρεο και όλα αυτά περιχύνονται από μια σοκολατένια γκανάς.. Ένα όνειρο που τρώγεται !

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1¾ του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • ¾ του φλ. ‏κακάο
  • 1½ κ.γ. ‏baking powder
  • 1½ κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 ‏αυγά
  • 1 φλ. ‏γάλα πλήρες
  • ½ φλ. ‏σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. ‏βραστό νερό

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. ‏ζάχαρη
  • 1 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 12 ‏μπισκότα ορεο χοντροκομμένα

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 115 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
  • 4 κ.σ. ‏ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το κέικ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C. Βουτυρώστε κι αλευρώστε 2 στρογγυλά ταψιά 23 εκ.
  2. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο ,τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το γάλα , τα αυγά ,το λάδι και τη βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέστε το βραστό νερό κι ανακατέψτε λίγο ακόμα.
  3. Ψήνετε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα όταν την εισάγετε στο κέντρο του κέικ. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετείστε τα κέικ σε σχάρες ώστε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Για να φτιάξετε τη γέμιση , χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει και να φουσκώνει. Σταδιακά αυξήστε τη ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται βουναλάκια σαντιγίς. Αφήστε το στην άκρη.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα ,τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν και να γίνει το μείγμα λείο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απαλά ενσωματώστε το 1/4 της σαντιγίς στο μείγμα. Ενσωματώστε στη συνέχεια την υπόλοιπη σαντιγί και τα χοντροκομμένα μπισκότα ορεο.
  6. Τοποθετείστε το ένα κέικ στην πιατέλα που θα σερβίρετε , απλώστε το μείγμα της γέμισης στην επιφάνεια του και τοποθετείστε ακριβώς από πάνω το δεύτερο κέικ.
  7. Τοποθετείστε το ένα κέικ στην πιατέλα που θα σερβίρετε , απλώστε το μείγμα της γέμισης στην επιφάνεια του και τοποθετείστε ακριβώς από πάνω το δεύτερο κέικ.
  8. Απλώνετε τη γκανάς πάνω από το κέικ και περιμένετε μέχρι να στερεοποιηθεί. Κρατήστε τη τούρτα στο ψυγείο.

tourta-me-sokolata-ke-biskoto-oreo

Πηγή : foodmaniacs, browneyebaker

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας