Ο συνδυασμός της σοκολάτας με ένα αγαπημένο γλυκό όπως είναι το τιραμισού πραγματικά θα σας ξετρελάνει!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε την κρέμα, βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια βάζετε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (σαν σε μπεν μαρί) και τα ανακατεύετε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και το κακάο και ενώνουμε με τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύετε τον καφέ με το μπράντι.
- Βρέχετε τα σαβαγιάρ στιγμιαία στο μείγμα, απλώνουμε 12 σε ένα ορθογώνιο ταψί, τα σκεπάζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο.
- Βάζετε το τιραμισού στο ψυγείο και το αφήνετε 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει.
Πηγή: newsbeast.gr