Τούρτα τιραμισού με σοκολάτα

Μερίδες

10

Ο συνδυασμός της σοκολάτας με ένα αγαπημένο γλυκό όπως είναι το τιραμισού πραγματικά θα σας ξετρελάνει!

Για τη τούρτα τιραμισού θα χρειαστείτε

  • 24 ‏σαβαγιάρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏κακάο για την επιφάνεια
  • 1 σφηνάκι ‏μπράντι ή γλυκό κρασί μαρσάλα
  • 1 φλιτζάνι ‏δυνατό καφέ για το σιρόπιασμα

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 4 κουταλιές της σούπας ‏κακάο
  • 120 γραμμάρια ‏κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια ‏ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια ‏μασκαρπόνε
  • 60 ml ‏λικέρ καφέ
  • 4 ‏κρόκους

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια βάζετε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (σαν σε μπεν μαρί) και τα ανακατεύετε μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
  5. Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και το κακάο και ενώνουμε με τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύετε τον καφέ με το μπράντι.
  6. Βρέχετε τα σαβαγιάρ στιγμιαία στο μείγμα, απλώνουμε 12 σε ένα ορθογώνιο ταψί, τα σκεπάζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο.
  8. Βάζετε το τιραμισού στο ψυγείο και το αφήνετε 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει.

tourta_tiramisou

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας