Τρούφες με κολοκύθα και σοκολάτα
Mη σας πτοεί καθόλου ο ερχομός του φθινοπώρου καθώς οι τρούφες με κολοκύθα θα σας γλυκάνουν μοναδικά !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ με τη χρήση του ηλεκτρικού μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τη κολοκύθα και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα ώστε να αφομοιωθεί από το μείγμα.
- Προσθέστε το τρίμμα μπισκότου ,την κανέλα,το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το ginger, τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα ώσπου όλα να ενωθούν για 2 λεπτά.
- Καλύπτετε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνετε στον ψυγείο για 1 έως 24 ώρες. Το πάγωμα του μείγματος είναι υποχρεωτικό.
- Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά και τα αφήνετε κατά μέρος.
- Παίρνετε 1 κ.γ. από το μείγμα και σχηματίζετε τις τρούφες με τα χέρια σας και τις τοποθετείτε στα ταψιά. Τις αφήνετε να παγώσουν για 30 λεπτά έως 24 ώρες.
- Μόλις παγώσουν οι τρούφες σας λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (προσέχετε το μπολ να μην ακουμπάει το βραστό νερό) ή στο φούρνο μικροκυμμάτων σε δόσεις 30 ” ανακατεύοντας σε κάθε δόση μέχρι να λιώσει κ να γίνει λεία. Αφήστε στη ζεστή σοκολάτα για 5 λεπτά να κρυώσει.
- Βουτάτε τις τρούφες στην σοκολάτα κι έπειτα τις αφήνετε στα ταψιά να κρυώσουν. Πασπαλίζετε με κανέλα, ζάχαρη ή μπισκότο αν θέλετε. Τέλος τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να παγώσει.
Συνταγή για τρούφες με κολοκύθα και σοκολάτα
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish