Η αγαπημένη μας συνταγή για τυρόπιτα, με μια ιδιαίτερη προσθήκη… αυτή του γιαουρτιού!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθέρμενετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ θρυμμάτιστε τη φέτα και πρόσθεστε την τριμμένη γραβιέρα.
- Πρόσθεστε τον άνιθο και το δυόσμο, το γάλα, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και αφήστε το μερικά λεπτά να κρυώσει.
- Ρίξτε 2-3 κουταλιές μέσα στο μείγμα με τα τυριά και ανακάτεψε.
- Αλείψτε ένα στρογγυλό ταψί με λίγο ηλιέλαιο.
- Βάλτε κάτω 3 φύλλα κρούστας αλείφοντας το καθένα με λίγο ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο λιωμένο. Ρίξτε το μίγμα με τα τυριά και απλώστε το να πάει παντού.
- Σκεπάστε το μείγμα με τα περισσεύματα των κάτω φύλλων που βγαίνουν από το ταψί.
- Βάλτε πάνω από το μείγμα τα υπόλοιπα 4 φύλλα ως εξής: άλειψτε το καθένα με λίγο λάδι και βάλτε τα πάνω στην πίτα τσαλακωτά.
- Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίξτε μέσα όσο βούτυρο έχει μείνει και το γάλα και χτυπήστε λίγο ακόμη να αφρίσει.
- Περίχυστε την τυρόπιτα με τα αυγά και κουνήστε το ταψί να πάει το αυγό παντού.
- Χάραξτε την πίτα σας με ένα μαχαίρι και βάλτε την στο φούρνο.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσει το αυγό από πάνω και να έχουν ψηθεί τα κάτω φύλλα περίπου 20 με 30 λεπτά.
Για έξτρα γεύση, πασπάλισε την τυρόπιτα με λίγο σουσάμι ή μαυροσούσαμο πριν την βάλεις στο φούρνο!
Πηγή: tlife.gr