Υγρό κέικ σοκολάτας με butterscotch και παγωτό

Μερίδες

8

Προετοιμασία

10 min

Υπέροχο υγρό κέικ με σοκολάτα, butterscotch που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό!

Για το υγρό κέικ σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏κουβερτούρα
  • 160 ml ‏ελαιόλαδο
  • 175 γρ. ‏ζάχαρη
  • 3 ‏μεγάλα αβγά
  • 100 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ‏φασόλι βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνη

Για το Βutterscotch θα χρειαστείτε

  • 65 γρ. ‏ζάχαρη
  • 90 ml ‏κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. ‏βούτυρο
  • ‏Παγωτό ή σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ ώστε να πάρετε ένα μείγμα σαν κρέμα.
  2. Σε μπαιν μαρί λιώνετε την σοκολάτα, μόλις λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σποράκια βανίλιας.
  3. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα στα αυγά και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  4. Μεταφέρετε σε φόρμα στρογγυλή με έλασμα (χωρίς τρύπα) και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 C.
  5. Ετοιμάζετε το butterscotch: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει και να γίνει καραμέλα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς προσεκτικά.
  6. Αποσύρετε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρετε την σοκολατόπιτα με παγωτό και butterscotch.

Μπορείτε να αρωματίσετε το κέικ με λικέρ ή μπαχαρικά

ygro_sokolatas_me_butterscotch_kai_sokolata

Πηγή: ionsweets.gr

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας