Υγρό κέικ σοκολάτας με τριμμένη καρύδα

Προετοιμασία

10 min

Μαγείρεμα

25 min

Το κέικ σοκολάτας όπως θα… έπρεπε να είναι! Υπέροχη συνταγή για ένα υγρό σοκολατένιο κέικ με τριμμένη καρύδα!

Για το κέικ σοκολάτας με καρύδα θα χρειαστείτε

  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλυτζ. ‏ζάχαρη
  • 1 φλυτζ. ‏γάλα
  • 1/3 φλυτζ. ‏σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλυτζ. ‏αλεύρι
  • 1/2 φλυτζ. ‏κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλυτζ. ‏γάλα
  • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 3/4 φλυτζ. ‏τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

  1. Με ένα αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το σπορέλαιο, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε. Τοποθετήστε το μείγμα σε μία φόρμα ψησίματος την οποία έχετε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο. Ψήστε το για 25 λεπτά στους 250C, έως ότου μια οδοντογλυφίδα βγει στεγνή από το μέσο της φόρμας.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και την καρύδα. Μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς ανά μερικά λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και η καρύδα να μαγειρευτεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.
  5. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, κάντε μικρές τρύπες σε αυτό και περιχύστε από πάνω του το μείγμα με την καρύδα.
  6. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και κατόπιν τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες και ύστερα απολαύστε το!


Πηγή: foodmaniacs.grtastemade.com

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

50 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας