μακαρονάδα πέστο

Υπέροχη μακαρονάδα πέστο με μόλις 5 υλικά!

Μερίδες

3-4

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

20 min

Μια πραγματικά υπέροχη και γευστική μακαρονάδα πέστο με 5 μόνο υλικά που θα μαγειρέψετε ξανά και ξανά. Ειδικά οι λάτρεις των ζυμαρικών θα την… αγαπήσουν!

Για την μακαρονάδα με πέστο θα χρειαστείτε

  • 1 ‏μπρόκολο ολόκληρο
  • 350 γρ. ‏ριγκατόνι (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάτε)
  • 100 γρ. ‏λιαστή τομάτα
  • 150 γρ. ‏σάλτσα πέστο
  • 50 γρ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι και πιπέρι ανάλογα τις προτιμήσεις σας

Εκτέλεση

  1. Διαχωρίστε το μπρόκολο σε μικρότερα επιμέρους »μπουκετάκια», ραντίστε τα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180°C.
  2. Μαγειρεύετε τα ριγκατόνι (αυτά προτείνουμε εμείς εσείς μπορείτε να επιλέξετε και άλλα ζυμαρικά) για 8-10 λεπτά (ή όσο προτείνει η συσκευασία) ώστε να βγούν al dente. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό των ζυμαρικών στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα και ρίξτε 50ml από το νερό των ζυμαρικών που φυλάξατε. Με το μάτι σε χαμηλή φωτιά προσθέστε το μπρόκολο , την τομάτα, την πέστο και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά μέχρι το τυρί να λιώσει και όλα τα υλικά να έχουν ομογενοποιηθεί!

μακαρονάδα πέστο

Πηγή: foodmaniacs.gr

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας