Υπέροχη Πάβλοβα

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

1 hr 20 min

Ψήφοι

Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Στην παρακάτω συνταγή σας δείχνουμε το τρόπο να ετοιμάσετε μια μεγάλη και υπέροχη Πάβλοβα που απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Για την Πάβλοβα θα χρειαστείτε

  • 6 ‏ασπράδια μεγάλα
  • 3 κ.γ. ‏λευκό ξύδι
  • 3 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 3 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.γ. ‏κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ‏βραστό νερό

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, με το βραστό νερό να μπαίνει τελευταίο.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει σκληρό.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα σχήματος της επιθυμίας σας και ψήστε το μείγμα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 160C. Κατόπιν κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 150C και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα μία ώρα.
  4. Αφήστε την Πάβλοβα να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα του ανοιχτή.
  5. Τέλος αλείφετε την κορυφή της με σταντιγύ και φρούτα της αρεσκείας σας.

Συμβουλή: Ανάμεικτα βατόμουρα και φράουλες αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για το γαρνίρισμα ή ακόμα και θυμματισμένη σοκολάτα!

pavlova

loading...

Share & Print

0 0 100 0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας