Ζαχαρένιες αυγοφέτες

Μερίδες

4

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

5 min

Ο τρόπος που βλέπετε το πρωινό θα αλλάξει μετά από αυτό το ζαχαροκανελοτό γαλλικό τόστ ! 

Ιδανικό για το Κυριακάτικο σας brunch !

Για τις αυγοφέτες θα χρειαστείτε:

  • 2 ‏Μεγάλα αβγά
  • 1/2 κούπα ‏Γάλα
  • 1/2 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα ‏Μοσχοκάρυδο
  • 4 ‏Φέτες φωμιού μεγάλες
  • 2 κ.σ. ‏Βούτυρο ανάλατο

Για το γλάσο κρέμας τυριού θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. ‏Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 της κούπας ‏Ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. ‏Γάλα
  • 1/4 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα κανέλας και ζάχαρης θα χρειαστείτε:

  • 1/4 της κούπας ‏Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ‏Καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏Κανέλα

Εκτέλεση

Για το γλάσο κρέμας τυριού 

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα , την άχνη ζάχαρη , το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αφήστε το στην άκρη.

Για τη ζάχαρη και την κανέλα

  1. Σε ένα πιάτο ανακατεύετε τις ζάχαρες και την κανέλα. Αφήνετε στην άκρη.

Για τις αυγοφέτες 

  1. Ανακατεύετε με σύρμα μαζί τα αβγά, το γάλα τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.
  2. Δουλεύοντας ανά φέτα, βουτάτε τις φέτες στο μείγμα με το αυγό.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή  φωτιά.
  4. Βάλτε τις φέτες ψωμιού και μαγειρέψτε τις ομοιόμορφα μέχρι να γίνουν χρυσοκαφέ.
  5. Δουλεύοντας γρήγορα , παίρνετε τις φέτες ψωμιού και τις περνάτε απ’το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
  6. Γαρνίρετε με το γλάσο κρέμας τυριού και σερβίρετε αμέσως !

zaxarotost

Πηγή : foodmaniacsgetinmybelly

Share & Print

100 0 100 1

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας