Καθάρισμα γαρίδας
Το καθάρισμα γαρίδας βασανίζει πολλές νοικοκυρές αυτή η διαδικασία.
Η γαρίδες θέλουν πολύ καλό καθάρισμα πριν το μαγείρεμα και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχη ! Φρέσκιες ή κατεψυγμένες, αν οι γαρίδες είναι ολόκληρες χρειάζονται καθάρισμα πριν τις χρησιμοποιήσετε.
Να πως γίνεται
- Πλένετε καλά τις γαρίδες με κρύο νερό. Κρατώντας την πρώτη στο χέρι σας, τραβήξτε και αφαιρέστε το κεφάλι. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνετε μια τομή στο κάτω μέρος της, εκεί που βρίσκονται τα πόδια, από την κορυφή μέχρι την ουρά.
- Ανοίγετε με τα δάχτυλά σας το κέλυφος και αφαιρείτε τη γαρίδα. Με το μαχαίρι κάνετε μια τομή στη ράχη της καθαρισμένη γαρίδας και με τη μύτη του μαχαιριού ανασηκώνετε το εντεράκι. Στη συνέχεια το τραβήξτε απαλά μέχρι να αφαιρεθεί όλο.
- Αν θέλετε να κρατήσετε τα κεφάλια στις γαρίδες, κόβετε πρώτα τα μακριά μουστάκια που βρίσκονται στο κεφάλι και κατόπιν κάνετε την τομή στο κάτω μέρος που βρίσκονται τα πόδια. Συνεχίζετε το καθάρισμα όπως περιγράφεται παραπάνω.
Πηγή: dinanikolaou