Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ώστε αυτός είναι ο λόγος που τα βραστά αβγά έχουν αυτή την ενοχλητική μεμβράνη

Θα σας έχει τύχει σίγουρα να καθαρίζετε ένα βραστό αβγό και να δείτε μία λευκή μεμβράνη να καλύπτει το ασπράδι του αβγού, η οποία εκτός ότι δυσκολεύει το καθάρισμα του αβγού, μοιάζει και λίγο αηδιαστική.

Διαφήμιση

Η μεμβράνη αυτή αποτελείται από πρωτεΐνη. Για την ακρίβεια, τα αβγά έχουν δύο πρωτεϊνικές μεμβράνες, μία εσωτερική και μία εξωτερική και έχουν σκοπό να προστατεύουν το αβγό από εισβολές βακτηριδίων, απλά η μεμβράνη που βρίσκεται έξω από τον κρόκο είναι διάφανη και είναι πιο δύσκολο να την διακρίνει κανείς.

Αν τώρα θέλετε να αποφύγετε να σχηματιστεί αυτή η λευκή μεμβράνη, η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost προτείνει να μην χρησιμοποιείτε τα πιο φρέσκα αβγά που έχετε γιατί είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν τη μεμβράνη αυτή. Αν και δεν υπάρχει κάποια σίγουρη συνταγή, η ειδικός Kenji Alt-Lopez αναφέρει ότι μπορείτε να βάλετε τα αβγά εξαρχής σε ζεστό νερό πριν αρχίσει να βράζει.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend