Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

3 πράγματα που είναι πιο βρώμικα από τον νεροχύτη της κουζίνας σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κουζίνα σας (και όλοι οι άλλοι χώροι) είναι γεμάτη με βακτήρια. Ακόμα και τα κλινοσκεπάσματα και το στρώμα σας είναι φορτωμένα με μικρόβια. Φυσικά, οι περισσότεροι μικροοργανισμοί από αυτούς είναι αβλαβείς, αλλά μερικοί από αυτοί είναι τόσο παθογόνοι που προκαλούν ασθένειες. 

Γνωρίζουμε ήδη ότι το σφουγγάρι της κουζίνας σας αποτελεί χώρο αναπαραγωγής – νέα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν εκεί κάθε 20 λεπτά. Αλλά, σύμφωνα με μια έκθεση, υπάρχουν δύο άλλα κοινά αντικείμενα που είναι πιο βρώμικα από την αποχέτευση της κουζίνας σας. (Ναι, αυτό είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται.)

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Τεχνολογίας Τροφίμων (Journal of Food Technology) , η μελέτη εξέτασε την υγιεινή των σπιτιών με τη δειγματοληψία τριών τύπων βακτηρίων σε 10 διαφορετικές οικιακές κουζίνες, όπως αναφέρει η Business Insider. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι – εκτός από το σφουγγάρι σας – οι πετσέτες πιάτων φιλοξενούν τα περισσότερα μικρόβια, ακολουθούμενα από το σκούπισμα πανιών για πάγκους και άλλες επιφάνειες.

Γι’αυτό από εδώ και πέρα να αρχίσουμε να πλένουμε τις πετσέτες μας πολύ περισσότερο!

Ωστόσο ,τα επόμενα πιο βρώμικα στοιχεία είναι τα κουμπιά του συρταριού, τα μαχαίρια, η πετσέτα των χεριών και η λαβή του ψυγείου. Παραδόξως, το φούρνο μικροκυμάτων και το ξύλο κοπής βρίσκονταν χαμηλά στη λίστα.

3 Things In Your Kitchen That Are Dirtier Than Your Sink Drain
Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend