Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

6 καλοκαιρινοί μύθοι και οι απαντήσεις τους

Ήρθε η ώρα να διαψευστούν 6 καλοκαιρινοί μύθοι που οι περισσότεροι ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε καλοκαίρι μαζί τους.

Τελικά είναι οι σαγιονάρες είναι πολύ αναπαυτικές; Το αντιηλιακό είναι χρήσιμο για όλους; Το λεμόνι βοηθάει να ξανθύνουν τα μαλλιά;
Δείτε τις απαντήσεις αυτών και των υπόλοιπων παρακάτω.


Μύθος Νο1
Τα παγωμένα μας ξεδιψούν.

Η ώρα της αλήθειας
Μύθος! Τα πολύ παγωμένα «δυσκολεύουν» τον οργανισμό να τα απορροφήσει γρήγορα και έτσι δεν ενυδατώνεται όπως πολλοί πιστεύουν με το να πίνουν κάτι πολύ παγωμένο. Προτιμήστε τα δροσερά!

Μύθος Νο2
Οι σαγιονάρες είναι το πιο αναπαυτικό παπούτσι του καλοκαιριού!

 Η ώρα της αλήθειας

To αντίθετο! Οι σαγιονάρες είναι από τα πιο «άβολα» παπούτσια και δεν φροντίζουν τα πόδια μας όσο θα έπρεπε. Αφήνουν τις φτέρνες μας ακάλυπτες και «σκάνε» πιο συχνά, ο  αφρώδης πάτος τους βοηθά στην ανάπτυξη μυκήτων (ειδικά αν τις φοράμε στο νερό-ντους), επιβραδύνουν το γρήγορο βάδισμα και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού αν τις φοράμε συχνά. Δεν στηρίζουν καλά τα πόδια και τα αναγκάζουν να «ταλαιπωρούνται» περισσότερο. Τις αγαπάμε όμως και για αυτό καλύτερα να τις φοράμε με φειδώ!

Μύθος Νο3
Το αντηλιακό χρειάζεται να βάζουμε μόνο στα σημεία που «βλέπει» ο ήλιος!

Η ώρα της αλήθειας

Λάθος! Η επάλειψη όλου του σώματος με αντηλιακό και ένα μικρό διάστημα για να απορροφηθεί σωστά από το δέρμα είναι απαραίτητο για να προστατευτούμε από την ακτινοβολία.

Μύθος Νο4
Το κλιματιστικό κάνει κακό στην υγεία!

Η ώρα της αλήθειας

Ο χρυσός κανόνας του «παν μέτρον άριστον» ισχύει και εδώ! Το κλιματιστικό ειδικά τις ημέρες του καύσωνα είναι πολύ βοηθητικό. Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μην επιβαρύνει η χρήση του την υγεία μας. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας τους, ο καλός αερισμός του χώρου και φυσικά η τακτική καθαριότητα του φίλτρου είναι απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά μας.

Μύθος Νο5

Το λεμόνι βοηθά τα μαλλιά να γίνουν… ξανθά!

Η ώρα της αλήθειας

Το λεμόνι λόγω της οξύτητας σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο, δεν μετατρέπει τα μαλλιά μας σε ξανθά! Απλά «ανοίγει» λίγο το χρώμα τους. Επίσης, ο συνδυασμός λεμονιού και ήλιου μπορεί να τα κάνει περισσότερο ξηρά γι’ αυτό θέλει προσοχή.

Μύθος Νο6

Όσο πιο σκούρος ο φακός των γυαλιών ηλίου τόσο πιο αποτελεσματική η προστασία τους.

Η ώρα της αλήθειας

Το χρώμα του φακού δεν έχει καμία σχέση με την απορροφητικότητα και την προστασία των ματιών. Το υλικό του φακού και οι επιπλέον προστατευτικές επιστρώσεις, τα λεγόμενα φίλτρα «κάνουν» όλη τη δουλειά! Ένα ακόμα γεγονός που το αποδεικνύει είναι ότι τα γυαλιά οράσεως, μπορούν να παρέχουν 100% προστασία από την ακτινοβολία!

Πηγή: mymarket.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend