Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Εσύ ήξερες τι είναι το υγρό που βγαίνει από το άψητο κρέας ;

Όπως μάθαμε από το βίντεο του Business Insider το υγρό αυτό σχετίζεται μετην κατάψυξη του κρέατος κατά τη μεταφορά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μίξη νερού και μυοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης των μυών. 

Τα περισσότερα κρέατα αποτελούνται από 5% λίπους, 20% πρωτεΐνης και 75% νερό. όταν παγώνετε το κρέας, το νερό διαστέλλεται και μετατρέπεται σε μικρούς κρυστάλλους πάγου. Οι γωνίες των κρυστάλλων αυτών «τραυματίζουν» τα κύτταρα των μυών.

Όταν λοιπόν ο πάγος αυτός αρχίσει να λιώνει, μεταφέρει μαζί του τη μυοσφαιρίνη. Επίσης η μυοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο. Αυτό που δίνει στο κόκκινο κρέας το χρώμα του.

άψητο κρέας

Διαφήμιση

Πηγή: huffpost

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend