Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πως καθαρίζεται το διπλό τζάμι του φούρνου

Είμαστε πολλοί όσοι έχουμε αναζητήσει το πως καθαρίζεται ένα διπλό τζάμι φούρνου. Η αλήθεια είναι ότι αν σκεφτούμε πόση βρωμιά μαζεύεται σε αυτό το σημείο, ίσως και να θέλουμε να πετάξουμε αυτοστιγμή τον φούρνο μας. Ωστόσο με την παρακάτω τεχνική, θα δείτε πόσο αποτελεσματικά θα τον καθαρίσετε δίνοντας έτσι τέλος στην ανησυχία σας. Ας το δούμε παρακάτω στην πράξη.

Όλοι σχεδόν οι φούρνοι, όπως και ο δικός σου πιθανώς, αποτελούνται από ένα διπλό τζάμι. Η διαδικασία καθαρισμού είναι πολύ απλή και το μόνο που πρέπει να έχεις είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

κρεμάστρα

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα.

σύρμα
Το σύρμα σας θα πρέπει να έχει αυτήν την μορφή.

Διαφήμιση

Καλό θα ήταν η κρεμάστρα που θα επιλέξετε να είναι παλιά ή να μην είναι ανάμεσα σε αυτές που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού.

τζάμι

Περάστε κάτω από το άνοιγμα του φούρνου το σύρμα πάνω στο οποίο θα έχετε δέσει ένα μαντηλάκι.

Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσέξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

τζάμι φούρνου
Έπειτα, κουνήστε το σύρμα για να καθαρίσετε το τζάμι. Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Καθαρίστε σχολαστικά εντός του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με διαφορετικό μαντηλάκι όταν χρειαστεί.

Με πληροφορίες από spirossoulis

3/5 - (3 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend