Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πώς ξεζαχαρώνω το μέλι – Δείτε το βίντεο

Ζαχάρωσε το μέλι, τι κάνω; Σίγουρα όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτή την απορία..
Όταν το μέλι μέσα στο βαζάκι δημιουργεί αυτούς τους χαρακτηριστικούς “κρυστάλλους” και αλλάζει η απαλή υφή του, η οποία γίνεται πιο σκληρή, λέμε συνήθως ότι το μέλι έχει “ζαχαρώσει”.

Όπως και να το κάνουμε, το μέλι είναι πιο ωραίο όταν έχει την φυσική του, λεία, απαλή και παχύρρευστη υφή του. Το μπορεί να έχει ζαχαρώσει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει! Το μέλι, άλλωστε, είναι από τις λίγες τροφές που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, αρκεί να συντηρείται σωστά.

Τι ρόλο παίζει η υγρασία μέσα στο βαζάκι με το μέλι
Αυτό σημαίνει ότι δεν το βλέπει απευθείας ο ήλιος και πως το βαζάκι του κλείνει καλά. Το “ζαχάρωμα” στο μέλι συμβαίνει, όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία. Οι περισσότεροι την “πατάμε” όταν βάλουμε το κουταλάκι μέσα στο βάζο για να πάρουμε μέλι, αλλά δεν έχουμε προσέξει ότι το κουταλάκι είναι λίγο υγρό (απλό πλύσιμο, ή από το τσάι που μόλις φτιάξαμε κλπ). Η υγρασία τότε από το κουταλάκι περνάει και μένει μέσα στο μέλι και μετά από λίγες μέρες αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί κρυστάλλους, δηλαδή να “ζαχαρώνει”.

Τώρα που ξέρετε τον λόγο που το μέλι ζαχαρώνει, ήρθε η ώρα να δείτε ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρετε στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή…

Διαφήμιση

Πώς ξεζαχαρώνω το μέλι

Βήμα 1

πώς ξεζαχαρώνω το μέλι
Κλείστε το πώμα πολύ καλά και βάλτε το βαζάκι μέσα σε ένα μπολ, το οποίο να είναι αρκετά βαθύ, ώστε να μπαίνει όλο το βαζάκι μέσα.μέλι που έχει ζαχαρώσει

Βήμα 2

πώς ξεζαχαρώνω το μέλι
Βάλτε καυτό νερό μέσα στο μπολ και αφήστε το να φτάσει μέχρι λίγο κάτω από το ύψος που είναι το καπάκι από το βαζάκι με το μέλι.μέλι που έχει ζαχαρώσει

Βήμα 3

πώς ξεζαχαρώνω το μέλι
Αφήστε το για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να κρυώσει το νερό.μέλι που έχει ζαχαρώσει

Μόλις ολοκληρώσετε αυτή την πολύ απλή διαδικασία, βγάλτε το βαζάκι από το μπολ. Όταν το ανοίξετε τώρα θα δείτε ότι οι κρύσταλλοι θα έχουν εξαφανιστεί του μελιού και θα είναι και πάλι παχύρρευστο. Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν κρύσταλλοι μέσα στο μέλι (δλδ σε περιπτώσεις που είχε ζαχαρώσει πάρα πολύ), τότε απλά επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

Πηγή άρθρου: iatropedia.gr

Δες και αυτό

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend