Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χαλαρωτικό ποδόλουτρο με λεμόνι και μέλι

Στις γυναίκες αρέσει να φοράνε τακούνια τα παρόλο που ταλαιπωρούν πολύ τα πόδια , ειδικά αν φοριούνται για πολλές ώρες. Ωστόσο μετά από μια δύσκολη μέρα με κουρασμένα πόδια σας αξίζει σίγουρα ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο! Μαζέψτε λοιπόν τα υλικά από την κουζίνα σας  ( μέλι,λεμόνι ,λευκό ξύδι ) και περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει !

Πως θα το κάνετε: Χρησιμοποιείστε μια λεκάνη την οποία θα γεμίσετε με ζεστό/καυτό νερό και αν θέλετε προσθέστε άλατα που χαρίζουν μια υπέροχη αίσθηση μετά από μια ημέρα ταλαιπωρίας των ποδιών σας. Θα χρειαστείτε1/2 κούπα μέλι, 1 κ.σ. λευκό ξύδι και 1 λεμόνι κομμένο στα 2.

Μέλι : Προσελκύει και διατηρεί την ενυδάτωση η οποία είναι το κλειδί στη διατήρηση της απαλότητας των ποδιών- Πράγμα το οποίο το οποίο σίγουρα κάθε γυναίκα επιθυμεί όσο ο καιρός είναι ζεστός και προτιμώνται ακόμα  τα ανοιχτά παπούτσια. Επίσης κάνει πολύ καλό στα πρισμένα πόδια.

Λευκό ξύδι : Όχι μόνο βοηθά με την αντιβακτηριδιακή του δράση , επίσης είναι ένα καταπληκτικό φυσικό μυοχαλαρωτικό.

Λεμόνι : Εκτός από την ιδιότητα του να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα η αρωματική του μυρωδιά είναι υπέροχη!

 Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά για περίπου 30 λεπτά (χρησιμοποιείστε παράλληλα ελαφρόπετρα σταδιακά για να αφαιρέσετε το σκληρό δέρμα). Μόλις τελειώσετε αλείψτε τα πόδια σας με καστορέλαιο , βάλτε βαμβακερές κάλτσες και πηγαίνετε για ύπνο. Το καστορέλαιο έχει αρκετά οφέλη : λειτουργεί κατά των μυικών πόνων και θεραπεύει μικρές μολύνσεις του δέρματος. Επιπλέον χαρίζει καταπληκτική ενυδάτωση η οποία θα αντανακλάται μαζί με τα καταπληκτικά σας παππούτσια !

Με πληροφορίες από: babble

3/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend