Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Χάστε κιλά με αυτά τα 6 καλοκαιρινά πιάτα!

Αυτό το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να καταπονήσετε τον οργανισμό σας με μια ακόμα ψεύτικη δίαιτα που υπόσχεται εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το μυστικό του αδυνατίσματος είναι να λαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες ξοδεύουμε, και αυτό είναι πολύ εύκολο μέσα στο καλοκαίρι, που τα φορτωμένα, βαριά πιάτα μας φαίνονται όλο και πιο αφόρητα. Οι καλύτερες διατροφικές επιλογές για αυτή την περίοδο είναι ελαφριές και δροσερές.

Τα φρούτα και λαχανικά εποχής, πέρα από τις λίγες τους θερμίδες, είναι φορτωμένα με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αφήστε τα πορτοκάλια και τα μήλα για την εποχή τους, και απολαύστε βατόμουρα, πεπόνι, ντομάτες, αγγούρια και κάθε άλλο θρεπτικό λαχανικό που φυτρώνει το καλοκαίρι στον κήπο. Ακόμα καλύτερα, μια διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά δεν απαιτεί τόσο εντατικό έλεγχο του μεγέθους των μερίδων μας.

Αυτές είναι οι επιλογές των διαιτολόγων, για να τρεφόμαστε υγιεινά (και διαιτητικά) αυτό το καλοκαίρι.

Κρύες σούπες

Μια κρύα σούπα με μπόλικα λαχανικά είναι ο καλύτερος τρόπος να αρχίσουμε ένα γεύμα. Έχει αποδειχθεί πως μια χαμηλή σε θερμίδες σούπα μας γεμίζει, οπότε τρώμε λιγότερο όταν έρθει η ώρα για το κυρίως πιάτο.

Καρπούζι

Και ποιος δεν λατρεύει να τρώει μια φέτα καρπούζι; Καθώς το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό, είναι ένας υπέροχος – και καθόλου παχυντικός – τρόπος να ικανοποιήσουμε την δίψα μας και να φάμε κάτι γλυκό.

Λαχανικά στο γκριλ

Βήμα πρώτο: Ψήστε πιπεριές, κολοκυθάκια, καρότα και μελιτζάνες. Αφήστε τα στο ψυγείο, και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα σωρό πιάτα, όπως σαλάτες, ριζότο ή ζυμαρικά.

Σαλάτες

Μια σαλάτα μπορεί να είναι πλήρες γεύμα, χωρίς την ανάγκη για χρόνο και συνταγές. Απλά πλύντε καλά τα λαχανικά σας, κόψτε τα όπως θέλετε, συνδυάστε τα με ό,τι σας αρέσει γευστικά – χωρίς να φοβάστε τον συνδυασμό τους με φρούτα – και μια ελαφριά σάλτσα βινεγκρέτ, και συμπληρώστε το γεύμα σας με μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως. Εναλλακτικά, μια σαλάτα με πλιγούρι (ταμπουλέ) θα σας γεμίσει με θρεπτικά συστατικά, χωρίς να σας προκαλέσει φούσκωμα. Μια καλή ιδέα για να δώσετε έξτρα γεύση στην σαλάτα, χωρίς την ανάγκη για dressing, είναι να ρίξετε μέσα μυρωδικά. Και αν η σαλάτα σας περιέχει κρέας ή ψάρι, να θυμάστε πως είναι συνοδευτικό των λαχανικών σας.

Ποτά με λίγες (ή και μηδέν) θερμίδες

Νόστιμα milkshake, τσάι και αναψυκτικά, όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, είναι όμως πολύ εύκολο να μας γεμίσουν με περιττές θερμίδες. Μια σόδα με λίγο στυμμένο λεμόνι μέσα θα μας δροσίσει το μεσημέρι. Αν μπορείτε να βρείτε ανθρακούχο νερό με γεύση, συνδυάστε το με λίγο λευκό κρασί, και θα έχετε ένα νόστιμο και ελαφρύ βραδινό ποτό.

Επιδόρπια με φρούτα

Η ανάγκη μας για κάτι γλυκό είναι ικανή να μας χαλάσει τη δίαιτα, εκτός και αν προτιμήσουμε φυσικά επιδόρπια που θα μας ικανοποιήσουν, χωρίς κενές και περιττές θερμίδες. Για παράδειγμα:

  • Υπέροχα sundaes με μπανάνα και παγωτό 0%
  • Ψητό ανανά με πεκάν
  • Παγωμένα βατόμουρα ή σταφύλια.

Πηγή: iatronet.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
2 Σχόλια
  1. μαρια λέει

    θελουμε και συνταγουλες!

    1. Food Maniacs λέει

      Γεια σου Μαρία! Θα φροντίσουμε να τις βάλουμε όλες 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend