Δείτε πως να φτιάξετε τη δική σας άχνη, καστανή και μαύρη ζάχαρη
Σίγουρα έχει συμβεί και σε εσάς : έχοντας συγκεντρώσει όλα τα συστατικά που χρειάζονται για να ψήσετε τα αγαπημένα σας μπισκότα ή εκείνη την τούρτα για τα επερχόμενα γενέθλια συνειδητοποιήσατε πως στη κουζίνα υπήρχε μόνο απλή κρυσταλλική ζάχαρη. Η συνταγή ωστόσο χρειάζεται άχνη ή καστανή ζάχαρη , επομένως , θα αφήσετε το γλυκό που θέλατε να φτιάξετε για αργότερα ;
Φυσικά και όχι ! Αν η συνταγή χρειάζεται άχνη ,ή καστανή ζάχαρη μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε από αυτές στο σπίτι από απλή λευκή ζάχαρη. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα απλό μπλέντερ και λίγη μαεστρία. Δείτε παρακάτω πώς :
Ζάχαρη πιο ψιλή από την άχνη/ Superfine sugar
Για 1 κούπα: Αλέστε 1 κούπα και 2 κ.γ. λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης στο μπλέντερ για 30″.
Ουσιαστικά είναι κρυσταλλική ζάχαρη που έχει γίνει αλεστεί σε πολύ μικρότερους κρυστάλους. Αυτό κάνει την ζάχαρη πιο ελαφριά από άποψη βάρους και αραιώνεται πιο γρήγορα. Θα σας χρειαστεί σε συνταγές με ελαφριά και αέρινη υφή όπως μαρέγκα ή κέικ τύπου angel food.
Ζάχαρη άχνη
Για 1 κούπα: Αλέστε 1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.γ. κορν φλάουρ στο μπλέντερ για 1′ και στη συνέχεια περάστε το από κόσκινο.
Συνεχίστε το άλεσμα της κρυσταλλικής ζάχαρης για περισσότερη ώρα από την superfine sugar μέχρι ουσιαστικά η ζάχαρη να γίνει πούδρα. Η ζάχαρη άχνη χρησιμεύει στο πασπάλισμα κέικ ,στη παρασκευή γλάσσων και σε πολλά άλλα.
Καστανή και μαύρη ζάχαρη
Για μια κούπα: Αλέθετε 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη με 1 κ.σ. μελάσας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για μαύρη ζάχαρη θα χρειαστείτε 2 κ.σ. μελάσας.
Αν θέλετε να δείτε πως να φτιάξετε την δική σας μελάσα κάντε κλίκ εδώ :σπιτική μελάσα
Η μαλακή καστανή ζάχαρη που αγοράζετε στο εμπόριο για τη παρασκευή μπισκότων ή γρήγορων ψωμιών φτιάχνετε απλώς με τη προσθήκη μελάσας σε πολύ ψιλή λευκή ζάχαρη. Εσείς απλά θα κάνετε το ίδιο στην άνεση του σπιτιού σας.
Με πληροφορίες από : epicurious