Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Φούρνος μικροκυμάτων: 13 σούπερ τιπς που σίγουρα δε γνωρίζατε!

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια συσκευή που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας, και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά πράγματα που πιθανότατα δεν έχουμε φανταστεί. Μερικά από αυτά δεν περιορίζονται στην κουζίνα. Εδώ θα βρεις 13 έξυπνες προτάσεις για να χρησιμοποιήσεις τα μικροκύματα κάνοντας τη ζωή σου πιο εύκολη.

  • Καθάρισε τα κρεμμύδια χωρίς να δακρύσουν τα μάτια σου

Κόψε με ένα μαχαίρι τις άκρες ενός κρεμμυδιού και βάλε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρύθμισέ τον στη μέγιστη ένταση για περίπου 30 δευτερόλεπτα και θα δεις πως μετά θα το ξεφλουδίσεις χωρίς να σε πειράξει στα μάτια.

  • Ξεφλούδισε εύκολα το σκόρδο

Το καθάρισμα μιας σκελίδας σκόρδου μπορεί να χρειαστεί αρκετή ώρα. Όχι όμως αν την ζεστάνεις στα μικροκύματα για 15 δευτερόλεπτα, στη μέγιστη ένταση. Η ζέστη αναγκάζει την υγρασία που βρίσκεται στο εσωτερικό του σκόρδου να βγει προς την φλούδα, κάνοντάς την μαλακή και εύκολη στην αφαίρεση.

  • Αφαίρεσε τα γραμματόσημα χωρίς να τα χαλάσεις

Αν και πέρασε η εποχή που η επικοινωνία γινόταν μέσω του συμβατικού ταχυδρομείου, δεν παύουν να υπάρχουν περιπτώσεις που προτιμάς ένα φυσικό φάκελο, όπως για παράδειγμα για ευχετήριες κάρτες. Μπορείς να αφαιρέσεις τα γραμματόσημα από φακέλους και τις cart postal, εάν ρίξεις δύο σταγόνες νερό στο ίδιο το γραμματόσημο, και μετά το ζεστάνεις για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Η κόλλα στον φάκελο θα μαλακώσει και το γραμματόσημο θα βγει πολύ εύκολα.

  • Σώσε την ξεχασμένη ζάχαρη

Ανακάλυψες ότι έχεις ξεχάσει στο ντουλάπι ένα βαζάκι ζάχαρης που μετά από πολύ καιρό «πέτρωσε»; Μικρό το κακό. Πιάσε μια μικρή πετσέτα προσώπου και βρέξε την ώστε να είναι νωπή. Βάλε την μέσα στο βαζάκι και τοποθέτησέ το στο φούρνο μικροκυμάτων στην μέγιστη ένταση, για 30 δευτερόλεπτα. Η υγρασία θα μεταφερθεί στη ζάχαρη και θα τη φέρει στην παλιά της κατάσταση.

  • Χρησιμοποίησε το παλιό μέλι

Μήπως ξέχασες και το μέλι κάπου στην τροφοθήκη και τώρα το βλέπεις να έχει γίνει μια συμπαγής μάζα που δεν σε βοηθάει στο πρωινό σου γεύμα; Κανένα πρόβλημα. Αφαίρεσε το καπάκι και βάλε το βάζο στα μικροκύματα για περίπου δύο λεπτά, στη μέση της έντασης του φούρνου. Θα το δεις να γίνεται σαν καινούριο.

  • Καθάρισε το φούρνο από τα υπολείμματα φαγητού

Οτιδήποτε και αν έχει κολλήσει στα τοιχώματα του φούρνου, μπορείς να το αφαιρέσεις εάν το μαλακώσεις. Βάλε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι, και άστο να ζεσταθεί για πέντε λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα κάνει τους λεκέδες μαλακούς και έτοιμους να βγουν από ένα απλό πανί.

  • Ζεστές Κομπρέσες στο λεπτό

Φτιάξε ζεστές κομπρέσες χωρίς να περιμένεις να ζεσταθεί το νερό. Βρέξε μια πετσέτα και βάλε την για ένα λεπτό στη μέγιστη ένταση.

  • «Ξεζούμισε» τα λεμόνια και τα πορτοκάλια

Αν βάλεις τα σκληρά λεμόνια να ζεσταθούν για περίπου 20 δευτερόλεπτα, θα δεις ότι είναι πολύ εύκολο να βγάλεις όλο τους το ζωμό με ευκολία. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα πορτοκάλια, αν και μάλλον δε θα θες να φτιάξεις μια ζεστή πορτοκαλάδα…

  • Έλεγξε την καταλληλότητα των σκευών σου

Δεν είναι όλα τα σκεύη κατάλληλα για χρήση στα μικροκύματα. Ένας ασφαλής τρόπος για να δεις αν κάποιο από αυτά είναι φτιαγμένο για να μπει στο φούρνο, είναι να το γεμίσεις με νερό και να το αφήσεις για λίγα λεπτά να ζεσταθεί στα μικροκύματα. Εάν το σκεύος μείνει κρύο ενώ το νερό είναι ζεστό, τότε είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί και με φαγητό. Εάν όμως το σκεύος είναι ζεστό, μην το βάλεις ξανά στα μικροκύματα.

  • Ξεφλούδισε φρούτα και λαχανικά

Το ξεφλούδισμα της τομάτας ή του ροδάκινου γίνεται παιχνιδάκι εάν τα ζεστάνεις για μισό λεπτό στην μέγιστη ένταση, και μετά περιμένεις δύο λεπτά για να βγάλεις τη φλούδα τους.

  • Μούλιασε τα φασόλια σε δέκα λεπτά

Ξέχασες να αφήσεις τα φασόλια στο νερό από την προηγούμενη ημέρα; Μικρό το κακό. Βάλε τα σε ένα μπολ και σκέπασέ τα με νερό. Ρίξε μέσα λίγη μαγειρική σόδα και βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ένταση για 10 λεπτά. Μετά άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 με 40 λεπτά. Έτοιμα!

  • Δώσε ζωή στο ξεραμένο ψωμί

Αν δεν έχεις διάθεση να το κάνεις παξιμάδι, μπορείς να το τυλίξεις με λίγο βρεγμένο χαρτί κουζίνας, και να το ζεστάνεις για 10 δευτερόλεπτα στη μέγιστη ένταση. Αν δεν φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα με την πρώτη φορά, επανέλαβε το αλλά μην το αφήνεις για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

  • Αποστείρωσε το χώμα της γλάστρας σου

Ένας άριστος τρόπος για να αποστειρώσεις το χώμα που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις για να φυτέψεις κάτι στο μπαλκόνι σου, είναι να το βάλεις στα μικροκύματα. Τοποθέτησε περίπου 400 γραμμάρια χώματος σε ένα σκεύος, βρέξτε το ελαφρώς και βάλε το στο φούρνο για περίπου 1,5 λεπτό, ή μέχρι να δεις λίγους ατμούς να δημιουργούνται. Θα εξαφανίσεις έτσι όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Πηγή: blog.kotsovolos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend