Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η λύση στη νυχτερινή λιγούρα !

Δε χρειάζεστε να είστε έγκυος για να έχετε βραδινές λιγούρες. Η πείνα πριν τον ύπνο είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο, που οφείλεται εξαιτίας και του βεβαρημένου προγράμματος μέσα στη μέρα. Φτάνει λοιπόν η ώρα του ύπνου αλλά το στομάχι σας διαμαρτύρεται. Θέλετε κάτι λίγο αλλά χορταστικό. Ενα υγιεινό σνακ δηλαδή για το βράδυ. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να κοιμηθείτε με τη συνείδηση (και το στομάχι σας) σε ηρεμία : 

AdTech Ad
Αν θέλετε κάτι αλμυρό, μπορείτε να φτιάξετε ποπ κορν. Ενα ιδιαίτερα παρεξηγημένο σνακ, το ποπ-κορν, ειδικά το σπιτικό, έχει μόλις 55 θερμίδες το φλυτζάνι και μόλις 3 γραμμάρια λιπαρά. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και προσφέρει γευστική ικανοποίηση και αίσθημα κορεσμού, αφού πρέπει να το μασήσετε.
Προσοχή όμως
: ΔΕΝ είναι όλα τα ποπ-κορν υγιεινά. Αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι το πώς το μαγειρεύετε. Αν για παράδειγμα το βουτήξετε στο λάδι ή στο αλάτι όπως συμβαίνει στα σινεμά, ξεχάστε τις ευεργετικές του ιδιότητες!
Μπορείτε επίσης να προτιμήσετε τυρί CottageΕχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνη. Μπορείτε να ψιλοκόψετε μέσα αγγουράκι, καροτάκι ή χρωματιστές πιπεριές.
Στις μεγάλες πείνες, αν τίποτα από τα παραπάνω δε σας ικανοποιεί, φτιάξτε ένα τοστ. Προτιμήστε όμως ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά, όπως ντομάτα και μαρούλι και αποφύγετε σάλτσες και βαριά αλλαντικά.

Αν θέλετε κάτι γλυκό, οι επιλογές είναι περισσότερες:

Γιαούρτι και φράουλες: Προτιμήστε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και φράουλες που αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.

Μπάρες: Οι μπάρες δημητριακών είναι το σνακ του πολυάσχολου. Ανοίξτε την τσάντα σας και φάτε αυτή τη μπάρα που δεν προλάβατε να φάτε μέσα στη μέρα που μόλις τελείωσε…

Γάλα με δημητριακά, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι & κανέλα.

Και μία πρόταση… αλμυρόγλυκη για το τέλος: Ανθότυρο ή τυρί cottage με μέλι! Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα !

 

Πηγή: mothersblog.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend