Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Η Nutella άλλαξε κρυφά συνταγή και έγινε χαμός

Η Nutella άλλαξε την ποσότητα του αποβουτυρωμένου γάλακτος από 7,5% σε 8,7%, με τους λάτρεις της γνωστής πραλίνας φουντουκού να εκφράζουν τις ενστάσεις τους στα social media.

Μετά την αναφορά ένωσης καταναλωτών, η Ferrero επιβεβαίωσε ότι προσαρμόζει τη φόρμουλα της πραλίνας φουντουκιού. «Η ποιότητα και όλα τα χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η γερμανική θυγατρική της Ferrero τόνισε ότι έκανε μια «προσαρμογή» στη συνταγή όπως κάνουν πολλά brands με τα προϊόντα τους.

Η γερμανική ένωση καταναλωτών ωστόσο παρατήρησε ότι έχει αλλάξει το χρώμα της πραλίνας φουντουκιού. «Ως προς το χρώμα της νέας Nutella είναι πιο ανοιχτόχρωμο. Εκτιμούμε ότι οφείλεται στην ποσότητα του αποβουτυρωμένου γάλακτος που προστέθηκε σε βάρος του κακάο».

Χαμός με τη νέα Nutella

Η Ferrero βέβαια δεν υποχρεούται να αποκαλύψει την ποσότητα κακάο στη νέα συνταγή. Πολλοί λάτρεις της Nutella εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που άλλαξε η συνταγή.

«Η Ferrero άλλαξε τη συνταγή (τουλάχιστον στη Γερμανία). Περισσότερη ζάχαρη, λιγότερα λιπαρά και προφανώς λιγότερο κακάο. Είναι πάλι πρωταπριλιά;», έγραψε η Marina Daydreamer.

«Μόλις άκουσα ότι άλλαξε συνταγή η Nutella. Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να κάνεις! Και αυτό είναι ένα από αυτά!», σχολίασε άλλος χρήστης στο Twitter. «DontMessWithNutella» έγραψε άλλος χρήστης εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την αλλαγή στη συνταγή.

Στη νέα συνταγή αυξήθηκε και η ποσότητα ζάχαρης από 55,9% σε 56,3% σύμφωνα με τη γερμανική ένωση καταναλωτών.

https://twitter.com/MyImpression_/status/927854882639503360?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fnutella-allakse-kryfa-syntagi-kai-egine-xamos%2F2282131%2F

Πηγή: Dailymail

πηγή

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend