Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πώς θα στρώσετε το πιο εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι !

Το επίσημο δείπνο, εκτός από καλό φαγητό και εκλεκτά κρασιά, απαιτεί και άριστη παρουσίαση, με το στρώσιμο του τραπεζιού να είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας. Αν δεν είσαστε σίγουροι για τη σειρά που μπαίνουν τα μαχαιροπίρουνα, μην αγχώνεστε. Σας έχουμε τις απαντήσεις και μάλιστα σε 1 εικόνα που θα κοιτάτε κάθε φορά που στρώνετε επίσημο τραπέζι. 

dinner-setting

* Ξεκινάτε από τα πιάτα σερβιρίσματος: Πρώτα μπαίνει το πιάτο για το κυρίως (που είναι και το μεγαλύτερο) και από πάνω το πιάτο της σαλάτας. Αν σερβίρετε σούπα, το πιάτο της σούπας μπαίνει ανάμεσα στο κυρίως και τη σαλάτα.

* Μαχαιροπίρουνα: Τοποθετούνται δεξιά κι αριστερά των πιάτων σερβιρίσματος, ενώ το πιρούνι και το κουτάλι για το επιδόρπιο μπαίνουν στην πάνω πλευρά. Για τα μαχαιροπίρουνα του φαγητού τώρα, να θυμάστε ότι αριστερά του πιάτου μπαίνουν τα πιρούνια με τη σειρά -από έξω προς τα μέσα- να έχει ως εξής: πρώτα το πιρούνι για τη σαλάτα και μετά για το κυρίως. Στα δεξιά πάλι τοποθετείτε τα μαχαίρια με τη λάμα τους στραμμένη προς τα πιάτα και τη σειρά επίσης από έξω προς τα μέσα: πρώτα για τη σαλάτα και μετά για το κυρίως. Δίπλα στα μαχαίρια τέλος, τοποθετούνται τα κουτάλια, πρώτα για τη σούπα και μετά για το τσάι.

* Αριστερά των πιάτων σερβιρίσματος και πάνω από τα πιρούνια μπαίνει ένα μικρότερο, βοηθητικό πιάτο για το ψωμί, συνοδευόμενο συνήθως με ένα μαχαίρι βουτύρου.

trapezi_anoigma

* Δεξιά των πιάτων σερβιρίσματος και πάνω από τα μαχαίρια και τα κουτάλια μπαίνουν τα ποτήρια, που συνήθως είναι 2-3, για νερό και κρασί λευκό ή κόκκινο. Πρώτα λοιπόν μπαίνει το ποτήρι του νερού και ακολουθεί του κρασιού. Αν σερβίρετε και λευκό και κόκκινο κρασί, τότε να ξέρετε ότι πρώτα μπαίνει το ποτήρι για το κόκκινο κρασί και μετά για το λευκό.

* Τέλος, η πετσέτα τοποθετείται δίπλα στα πιρούνια.

Πηγή:olivemagazine

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend