Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Πού «πηγαίνει» το λίπος όταν χάνουμε βάρος; Την απάντηση βρήκαν οι επιστήμονες και είναι εντυπωσιακή

Έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει με το λίπος που χάνεται μετά από μία δίαιτα. Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια ή θερμότητα, και άλλοι που πιστεύουν ότι μετατρέπεται σε μυς. 

Στο ερώτημα θέλησαν να απαντήσουν δύο ερευνητές, ο Δρ. Ρούμπεν Μέερμαν και ο Δρ. Αντριου Μπράουν. Έπειτα από έρευνα, κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα που εντυπωσιάζει.
Το λίπος δεν εξατμίζεται ούτε μετατρέπεται σε ενέργεια. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του αποβάλλεται με την αναπνοή, με τη μορφή διοξειδίου του άνθρακα.

Πως το σώμα χρησιμοποιεί το λίπος

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “British Medical Journal”, όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα υδατανθράκων ή πρωτεϊνών στη διατροφή, το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί αυτήν την ποσότητα για να τη μετατρέψει σε χημικές ενώσεις που ονομάζονται τριγλυκερίδια, που αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα.
Οι χημικές αυτές ενώσεις αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο.
Στην περίπτωση που κάποιος ακολουθήσει μια χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα ή ασκείται με ένταση, ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις χημικές αυτές ενώσεις, από τις οποίες απελευθερώνεται ο άνθρακας που υπάρχει.
Σύμφωνα με τον υπολογισμό τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για να «καούν» 10 κιλά λίπους, ένα άτομο πρέπει να εισπνεύσει 29 κιλά οξυγόνου.
Αυτή η διαδικασία παράγει 28 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και 11 κιλά νερό.
Εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το λίπος φεύγει από το σώμα, βρήκαν ότι 8,4 από τα κιλά, ο άνθρωπος τα εκπνέει ως διοξείδιο του άνθρακα, ενώ τα υπόλοιπα 1.600 γραμμάρια γίνονται νερό και αποβάλλονται μέσω των ούρων, του ιδρώτα και άλλων υγρών του σώματος.

Οι πνεύμονες προκαλούν απώλεια βάρους

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα όργανα που παίζουν ρόλο στην απώλεια βάρους είναι οι πνεύμονες.
Ωστόσο, η θεωρία τους σχετικά με το πώς η αναπνοή μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή της σιλουέτας, δεν ακυρώνει τη μεγάλη σημασία που έχει τόσο η ισορροπημένη διατροφή, όσο και η σωματική άσκηση.
Κατά την διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας, αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο περισσότερα λιποκύτταρα να μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό.
Αυτό πιθανότατα εξηγεί γιατί ακόμα και οι ασκήσεις γιόγκα, που είναι μεν χαμηλής έντασης προπόνηση αλλά επικεντρώνονται στην αναπνοή, συμβάλλουν στην απώλειας βάρους.

Πηγή: valueforlife.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend