Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Προσοχή! Κόψτε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ.

Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;

Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό.Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα.

Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές.Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια.Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων.Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες!Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν!

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Κι αν για να αποφύγεις τις θερμίδες, επιλέγεις να χρησιμοποιείς γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, σου έχουμε άσχημα νέα. Σύμφωνα με έρευνες, αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά, όχι μόνο αυξάνουν την επιθυμία σου για κάτι γλυκό, αλλά έχει αποδειχθεί πως είναι μέχρι και καρκινογόνες.

Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: σκέτο.

Πηγή

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend