Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

4 συνταγές για σπιτικό παγωτό!

Η ζέστη είναι στο πικ της και η ανάγκη μας για παγωμένη γλυκίσματα το ίδιο ! Οι 4 συνταγές για σπιτικό παγωτό θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας δώσουν ιδεες για να τις εμπλουτίσετε!

Για το παγωτό μπισκότο θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 κεσεδάκι ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 12+ επιπλέον για γαρνίρισμα ‏μπισκότα oreo

Για τη γεύση μπράουνις καραμέλα θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 κεσεδάκι ‏ζαχαρούχο γάλακτος
  • 3 κ.σ. ‏κακάο
  • 1 1/2 φλ. + επιπλέον για γαρνίρισμα ‏κομμάτια μπράουνις
  • 1 φλ. ‏dulce de leche

Για την γεύση cheesecake φράουλα:

  • 2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 κεσεδάκι ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 110 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. ‏φράουλες χωρίς το κοτσάνι τους
  • 1/2 φλ. ‏μαρμελάδα φράουλας
  • 100 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ

Για τη γεύση ζύμη μπισκότο θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏αλεύρι
  • 1/2 φλ. ‏βούτυρο
  • 1/2 φλ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/4 του φλ. ‏γάλα
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. ‏σοκολάτα σε σταγόνες
  • 2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 1 κεσεδάκι ‏ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Για το παγωτό με τα μπισκότα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο και χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαντιγί.
  2. Προσθέστε τα μπισκότα και ενσωματώστε τα απαλά στο μείγμα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα. Πασπαλείστε με επιπλέον μπισκότα και παγώνετε για 3-4 ώρες.

Για τη γεύση brownies καραμέλα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε την κρέμα γάλακτος,το ζαχαρούχο, το κακάο και χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαντιγί.
  2. Προσθέστε τα κομμάτια brownies και ενσωματώστε απαλά στο μείγμα.
  3. Τέλος, προσθέστε το dulce de leche και ανακτέψτε απαλά προσέχοντας να μην ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και παγώνετε για 3-4 ώρες.

Για την γεύση cheesecake φράουλα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλακτος και χτυπάτε μεχρί να γίνουν σαντιγί.
  2. Προσθέστε το τυρί κρέμα, τις φράουλες, τη μαρμελάδα φράουλας και ανακατεύετε καλά.
  3. Ενσωματώνετε απαλά τα μπισκότα στο μείγμα και μεταφέρετε σε μακρόστενη φόρμα.
  4. Παγώνετε για 3-4 ώρες.

Για την γεύση ζύμη μπισκότου:

  1. Προθερμαίνετε στους 175˚C.
  2. Απλώνετε ομοιόμορφα το αλέυρι σε ένα ρηχό ταψί και ψήνετε για 5 λεπτά ώστε να εξολοθρευτούν τα βακτήρια.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε το γάλα μαζί με τη βανίλια και αναμείξτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέστε το ψημένο αλεύρι και ενσωματώνετε τη σοκολάτα σε σταγόνες.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγοτού τοποθετείστε τη ζύμη σε ένα ρηχό ταψί. Τοποθετείστε το ταψί αυτο στην κατάψυξη για 1 ώρα το λιγότερο.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν σαντιγί.
  7. Ενσωματώνετε τη ζύμη μπισκότου κι έπειτα μεταφέρετε σε μια μακρόστενη φόρμα. Γαρνίρετε με επιπλέον ζύμη μπισκότου.
  8. Παγώνετε για 3-4 ώρες.

Συνταγές για σπιτικό παγωτό

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: buzzfeed

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend