Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αχνιστό κιουνεφέ συνταγή αυθεντική

Το κιουνεφέ είναι ένα παραδοσιακό κανταΐφι με γέμιση τυριού που βρίσκουμε στην Τουρκία αλλά και σε όλο τον αραβικό κόσμο.Είναι ένα κλασικό γλυκό εστιατορίου, τρώγεται ζεστό, γι’ αυτό και προετοιμάζεται και ψήνεται λίγο πριν το σερβίρισμα. Μία συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Κιουνεφέ αυθεντική συνταγή

    • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για την αυθεντική συνταγή κιουνεφέ θα χρειαστείτε

      Υλικά για το σιρόπι

      • 300 γραμμάρια ‏Νερό
      • 200 γραμμάρια ‏Ζάχαρη
      • 1/2 λεμόνι ‏Τον χυμό

      Υλικά για το κανταΐφι

      • 1 πακέτο ‏Πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
      • 150 γραμμάρια ‏Βούτυρο αγελάδας λιωμένο
      • 400 γραμμάρια ‏Τυρί κρέμα

      Εκτέλεση

      Για το σιρόπι

      1

      Βράζετε τα υλικά για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός).

      2

      Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

      Για το κιουνεφέ

      3

      Βάζετε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια κοπής και μαδάτε όσο περισσότερο μπορείτε τις ίνες με τα χέρια σας για να τις ξεμπλέξετε.

      4

      Έπειτα τις ψιλοκόβετε λίγο μ’ ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές. Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά κιουνεφέ σε τηγανάκι ή σε πυρίμαχα σκεύη. Η διαδικασία που ακολουθεί είναι ίδια και για τα δύο.

      5

      Σ’ ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).

      6

      Αλείφετε ένα μικρό τηγάνι ή πυρίμαχα φορμάκια με λίγο βούτυρο, παίρνετε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνετε στο σκεύος και την πιέζετε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους.

      7

      Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.

      8

      Χτυπάτε το τυρί με το μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη, ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα, παίρνουμε μια κουταλιά σούπας από αυτό και την απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι.

      9

      Σκεπάζετε με μια άλλη τούφα κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.

      10

      Πιέζετε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.

      11

      Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζετε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.

      12

      Αν χρησιμοποιήσατε τηγάνι, τηγανίζετε στο γκαζάκι σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.

      13

      Γυρνάτε προσεκτικά το κιουνεφέ με μια λαβίδα και το τηγανίζετε και από την άλλη μεριά, έως ότου πάρει χρώμα το κανταΐφι.

      14

      Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

      15

      Αν χρησιμοποιήσατε φορμάκια, φτιάχνετε τα κιουνεφέ και τα βάζετε όλα μαζί σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

      16

      Ψήνετε στους 170οC για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.

      17

      Μόλις είναι έτοιμα τα κιουνεφέ, τα σιροπιάζουμε αμέσως με λίγο κρύο σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως.

      Διαφήμιση

      αχνιστό κιουνεφέ

      Πηγή: steliosparliaros.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Πόσο σας άρεσε η συνταγή

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend