Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Αφράτα λουκανικοψωμάκια με δροσερό ντιπ γιαουρτιού

Μικρές μπουκίτσες ψωμιού με “έκπληξη” στο κέντρο. Αγαπημένο συνοδευτικό για τη μπύρα, για τους φίλους και αγαπημένο κολατσιό των παιδιών για το σχολείο.

Πολλές φορές ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και η γέμιση μετατρέπεται σε αληθινή έκπληξη!

Για τα λουκανικοψωμάκια θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ‏ξηρά μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατι ‏αλατι
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα ‏χλιαρό γάλα
  • 120 γρ. ‏λεπτά λουκάνικα

Για το ντιπ γιαουρτιού θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. ‏γιαούρτι
  • 1 κουταλια της σούπας ‏χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλια της σούπας ‏εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικα ( ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, μαιντανό κλ)
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από τα λουκάνικα, στο κάδο του μίξερ και χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο γάντζο χτύπησε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
  2. Αν δεν διαθέτετε μίξερ με κατάλληλο γάντζο, βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και με ένα κουτάλι αναμείξτε καλά τα υλικά. Στη συνέχεια κάντε μια λακούβα στη μέση και ρίξτε το χλιαρό γάλα.
  3. Ξεκινώντας από τα τοιχώματα αναμειξτε το μείγμα του αλευριού με το γάλα. Ρίξτε το μείγμα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και  ζυμώστε για 10 περίπου λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα.
  4. Και στις δυο περιπτώσεις βάλτε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ, σκεπάστε την με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
  6. Κόψετε τα λουκάνικα σε 16 ίσα μέρη.
  7. Μετά τη μια ώρα ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη να απελευθερωθεί ο αέρας και χωρίστε την και αυτή σε 16 μέρη.
  8. Πλάστε κάθε κομμάτι ζύμης σε μπάλα και ανοίξτε την. Στο κέντρο βάλτε το λουκάνικο και κλείστε το, πιέζοντας καλά τις άκρες της ζύμης να κολλήσουν.
  9. Τοποθετήστε τα ψωμάκια με την πλευρά που πιέσατε τις άκρες της ζύμης προς τα κατω σε ένα ταψι στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί και ψηστε τα για 20 λεπτα.
  10. Απολαύστε τα την ίδια μέρα!

loukanikopsomakia

Πηγή : yumm.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend