Αφράτα Μουστοκούλουρα με Πετιμέζι Συνταγή
Είναι μια πανεύκολη συνταγή για τα πιο μαλακά νηστίσιμα μουστοκούλουρα με πετιμέζι – ετοιμάζονται μέσα σε λιγότερο από μία ώρα!
Αφράτα Μουστοκούλουρα με Πετιμέζι Συνταγή

- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
- Μερίδες24
Για το αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι θα χρειαστείτε
Υλικά για τα μουστοκούλουρα
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¾ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/3 φλ. πετιμέζι
- ¼ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180⁰C.
Επενδύστε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέστε το αλάτι κι ανακατέψτε.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το πετιμέζι, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σταδιακά προσθέστε το μείγμα αλευριού στο υγρό μείγμα κι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά με μία σπάτουλα.
Ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Μη ζυμώσετε για πολύ, γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά.
Πλάστε σε ό,τι σχήμα θέλετε τα κουλουράκια και τοποθετήστε τα στις λαμαρίνες.
Βάλτε στη μεσαία σχάρα μία – μία τη λαμαρίνα και ψήστε τα κουλουράκια 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε από το φούρνο κι αφήστε στη λαμαρίνα τα κουλουράκια για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.
Διαφήμιση
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: siftnwhisk.com
Διαφήμιση