Η ομελέτα στα… καλύτερα της. Ακολουθήστε βήμα βήμα αυτή τη συνταγή και θα απολαύσετε την καλύτερη ομελέτα που έχετε φάει!
Για την ομελέτα φούρνου θα χρειαστείτε
- 8 αυγά
- 250 ml γάλα
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το ταψί
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο + λίγο για το λάδωμα του ταψιού
- 700 γρ. ντοματίνια, κατά προτίμηση τσέρι, κομμένα στη μέση
- 10 - 12 ελιές, κατά προτίμηση Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (φρέσκο θυμάρι βρίσκουμε πλέον σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνετε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι, το λάδι (που θα δώσει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό), τη γραβιέρα και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, σκορπίζετε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, τις ελιές (αν βάλετε), πασπαλίζετε με το θυμάρι και ψήνετε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχετε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
- Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε μαζί με δροσερή αγγουροσαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαφήμιση