Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αφράτη ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και γραβιέρα

Η ομελέτα στα… καλύτερα της. Ακολουθήστε βήμα βήμα αυτή τη συνταγή και θα απολαύσετε την καλύτερη ομελέτα που έχετε φάει!

Για την ομελέτα φούρνου θα χρειαστείτε

  • 8 ‏αυγά
  • 250 ml ‏γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ‏αλεύρι, για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το ταψί
  • 200 γρ. ‏γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 ml ‏ελαιόλαδο + λίγο για το λάδωμα του ταψιού
  • 700 γρ. ‏ντοματίνια, κατά προτίμηση τσέρι, κομμένα στη μέση
  • 10 - 12 ‏ελιές, κατά προτίμηση Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας ‏φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (φρέσκο θυμάρι βρίσκουμε πλέον σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • ‏αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι, το λάδι (που θα δώσει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό), τη γραβιέρα και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, σκορπίζετε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, τις ελιές (αν βάλετε), πασπαλίζετε με το θυμάρι και ψήνετε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχετε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
  6. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε μαζί με δροσερή αγγουροσαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

afrati-omeleta-fournou-me-graviera

Πηγή: gastronomos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend