Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αφράτη ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και γραβιέρα

Η ομελέτα στα… καλύτερα της. Ακολουθήστε βήμα βήμα αυτή τη συνταγή και θα απολαύσετε την καλύτερη ομελέτα που έχετε φάει!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι, το λάδι (που θα δώσει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό), τη γραβιέρα και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, σκορπίζετε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, τις ελιές (αν βάλετε), πασπαλίζετε με το θυμάρι και ψήνετε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχετε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
  6. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε μαζί με δροσερή αγγουροσαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

afrati-omeleta-fournou-me-graviera

Πηγή: gastronomos.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend