Βασιλόπιτα εύκολη και αφράτη με πορτοκάλι και μυρωδικά
Βασιλόπιτα: Το γλυκό που όλοι μας περιμένουμε και έχουμε συνδυάσει με την Πρωτοχρονιά! Ο καθένας μας θέλει περισσότερο από όλα να κερδίσει το φλουρί. Εμείς σας δίνουμε έναν έξτρα λόγο για να την περιμένετε φέτος. Τη συνταγή για μια υπέροχη βασιλόπιτα εύκολη και αφράτη με πορτοκάλι και διάφορα μυρωδικά που θα σας μείνει αξέχαστη!
Όλες μας οι Χριστουγεννιάτικες Συνταγές (100+) εδώ!
Βασιλόπιτα εύκολη και αφράτη με πορτοκάλι και μυρωδικά συνταγή

- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά
- Μερίδες10-12
Για την εύκολη και αφράτη βασιλόπιτα θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βασιλόπιτα
- 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 350γρ. ζάχαρη καστανή
- 6 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 150γρ. αμύγδαλα ή καρύδια ή κάσιους ή μείγμα ξηρών καρπών
- 100γρ. κόντιτα πορτοκάλι (κυβάκια ζαχαρωμένων φρούτων)
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
Υλικά για το γλάσο
- 300γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα μπαχαρικά. Κρατάτε λίγο από το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ και το ανακατεύετε μέσα τα αμύγδαλα και τα κόντιτα.
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτετε τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού και
Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι λίγο-λίγο κι εναλλάξ με το μείγμα των ξερών φρούτων, το χυμό και το λικέρ πορτοκάλι. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και προσθέτετε ένα νόμισμα τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε την βασιλόπιτα για 1 ώρα περίπου στον προθερμασμένο φούρνο. Όταν ψηθεί την ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει τελείως σε σχάρα.
Για το γλάσο
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. ανακατεύετε με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μερικές σταγόνες νερό για να γίνει πιο διαχειρίσιμο, ίσως χρειαστεί λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.
Καλύπτετε την πίτα με το γλάσο και τη διακοσμείτε με σποράκια ροδιού πριν στεγνώσει.
Διαφήμιση
Συμβουλή: Το γλάσο πρέπει να έχει στεγνώσει πολύ καλά πριν σερβίρετε και κόψετε την βασιλόπιτα.
Πηγή: lurpak.com
Σου άρεσε η συνταγή μας για μια βασιλόπιτα εύκολη και αφράτη; Δες και τις υπόλοιπες που ακολουθούν! 👇👇
Διαφήμιση
Visitor Rating: 5 Stars