Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αφράτο brownies με κρέμα ινδοκάρυδου

Ένα λαχταριστό γλυκό που θα αγαπήσετε. Αρκετά πρωτότυπη συνταγή στην οποία το κλασικό και αγαπημένο brownies δένει αρμονικά με την κρέμα ινδοκάρυδου δίνοντάς σας μια τροπική ”νότα” στον ουρανίσκο σας!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για τα brownies

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα πυρέξ μια διάσταση βάσης 33×23 εκ και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, που να προεξέχει περιμετρικά 3 εκ. Αλείφετε το χαρτί ψησίματος ελαφρώς με βούτυρο.
  2. Κόβετε σε κομμάτια το βούτυρο, το τοποθετείτε σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τα υλικά, ανακατεύοντας. Μόλις λιώσουν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα την αποσύρετε από το μπεν μαρί.
  3. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα για 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τη μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ και αρχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα 2 ειδών ζάχαρης μέσα. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα φροντίζοντας να ενσωματώνονται το κάθε ένα μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και καρύδας (προαιρετικά), το αλάτι και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, πάντα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε και το ινδοκάρυδο και χτυπάτε 1/2 λεπτά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του brownies αυτή βγει στεγνή και καθαρή. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το μεταφέρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει. Ξεφορμάρετε με το brownies και το αφήνετε στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη με κρέμα ινδοκάρυδου

  1. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και τα εκχυλίσματα βανίλιας και καρύδας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για 1 λεπτό περίπου ή μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 1 λεπτό.
  2. Μετά αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο υψηλό και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ή μέχρι να έχετε μια πολύ αφράτη. Προσθέτετε και το γάλα, 1 κ.σ. τη φορά, χτυπώντας μέχρι να ενσωματώνετε πριν ρίξετε την επόμενη κουταλιά. Θα προσθέσετε 2 ή 3 κουταλιές ανάλογα με την υφή της κρέμας, η οποία πρέπει να είναι κατάλληλη για εύκολη επάλειψη.
  3. Μεταφέρετε το κρύο brownies σε πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώνετε ομοιόμορφα, με μια μαρίζ, από πάνω τη ζαχαρόκρεμα και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με το ινδοκάρυδο. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

brownies με κρέμα ινδοκάρυδου

Συνταγή για brownies με ινδοκάρυδο

Πηγή: sintayes.gr

2.5/5 - (2 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend