Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αφράτο red velvet κέικ με υπέροχο γλάσο

Εξαιρετική εώς και εντυπωσιακή συνταγή για αφράτο red velvet κέικ ! Το κατακόκκινο του χρώμα θα σας κάνει να βάλετε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια να παίζουν ενώ το φτιάχνετε !

Για το κέικ θα χρειαστείτε:

  • 3 φλ. τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 4 ‏αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ‏γάλα
  • 180 γρ. ‏μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ‏κακάο
  • 3 κ.σ. ‏κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.γ. ‏μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. ‏σόδα
  • 2 καψουλίτσες ‏βανίλια
  • 1 κ.γ. ‏λευκό ξύδι

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. ‏τυρί κρέμα [σε θερμοκρασία δωματίου]
  • 1/2 φλ. τσαγιού ‏μαργαρίνη
  • 800 γρ. ‏ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το κέικ:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.  Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
  2. Διαλύετε το χρώμα στο γάλα και προσθέτετε το κακάο. Βάζετε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μείγμα.
  3. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα μαζί με το χρώμα και το κακάο και ανακατεύετε, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  4. Κατεβάζετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και αρχίζετε να ρίχνουμε σταδιακά  το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Τέλος, ανακατεύετε τη σόδα στο ξίδι, τη ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
  6. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
  7. Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε σε σχάρα ώστε να κρυώσει εντελώς.
  8. Κόβετε με κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι το κέικ οριζόντια στη μέση ώστε να το χωρίσετε σε 2 κομμάτια.

Για το γλάσο:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά για το γλάσο στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα.

Για την συναρμολόγηση:

  1. Τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα το μισό κέϊκ και απλώνετε επάνω αρκετή ποσότητα από το γλάσο.
  2. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι και καλύπτετε το κέϊκ με το υπόλοιπο γλάσο. Με τη βοήθεια μια σπάτουλας ισιώνετε την επιφάνεια ώστε να δείχνει όμορφο. Προαιρετικά γαρνίρετε με μαρασκίνο ή κεράσι γλυκό κουταλιού το οποίο έχετε στραγγίξει από το σιρόπι του σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

phpthumb_generated_thumbnail-585x350

Πηγή: sintayes

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
3 Σχόλια
  1. Gismoula λέει

    Καλησπέρα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο γάλα φυτικό για τη συνταγη όπως γάλα σόγιας Η ρυζιού ή καρύδας?

    1. Food Maniacs λέει

      Καλησπέρα Gismoula , η αλήθεια είναι πως τα λιπαρά του γάλακτος θα βοηθήσουν το κέικ να γίνει πιο αφράτο και να ψηθεί καλύτερα επομένως σου συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις κανονικό γάλα ! Εναλλακτικά χρησιμοποιήσε γάλα χωρίς λακτόζη ! Αναμένουμε εντυπώσεις !!!

  2. thtts λέει

    Το έχει φτιάξει κάποιος να μας πει αν βγήκε όντως κόκκινο? έχω φτιάξει συνταγή με αυτά τα υλικά στο παρελθόν και δεν είχε βγει καθόλου κόκκινο.. Επίσης, κάποιο μαγαζί στο κέντρο ή νότια προάστια που έχει πάρει κάποιος υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής? (εκτός από τη γνωστή τριάδα στο super market )

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend