Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή της σως Jack Daniel’s
Συνταγή για την κλασική αμερικάνικη και αγαπημένη σως Jack Daniel’s. Ιδανική για να συνοδεύσει όλα τα ψητά σας κρέατα!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Κόβετε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκόρδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες και να στέκεται. Αφαιρείτε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Το βάζετε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, τη σόγια σως και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
- Πιέζετε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράτε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτετε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
- Αφήνετε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η σως να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχετε να μην παραβράσει.
Έξτρα Συμβουλή: Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και διατηρήστε την σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Αν τη βάλετε στο κρέας στο ψήσιμο προσοχή να την αλείψετε λίγο πριν βγάλετε το κρέας από τη φωτιά γιατί καίγεται εύκολα.
Συνταγή για σως Jack Daniel’s
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση