Άλειμμα σοκολάτας με 2 υλικά
Σε αρκετές συνταγές θα σας ζητηθεί κι υπάρχουν δυο λύσεις : Να πάρετε ένα έτοιμο από το σούπερ μάρκετ ή να φτιάξετε το δικό σας σε χρόνο DT ! Είναι πολυχρηστικό και μπορεί να φαγωθεί και… μόνο του !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε τη κουβερτούρα σ’ένα μπολ ασφαλές για τον φούρνο μικροκυμμάτων κι από πάνω το ζαχαρούχο γάλα.
- Αφήστε το για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
- Αφού το βγάλετε προσεκτικά ανακατέψτε γρήγορα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν υπάρχουν ακόμα στέρεα κομμάτια , επαναλάβετε για 1 λεπτό αυτή τη φορά στα μικροκύμματα , κι αφού το βγάλετε ανακατεύετε γρήγορα ώστε το μείγμα να έχει λεία και γυαλιστερή υφή.
- Εναλλακτικά αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμμάτων , μπορείτε να κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία σε μπεν μαρί : Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλετε νέρο μέχρι τη μέση και από πάνω ένα ανοξείδωτο μπολ ώστε να το καλύπτει. Προσέχετε να μην έρχεται σε επαφή με το νερό που βράζει ο πάτος του μπολ.
- Μέσα στο μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και τη κουβερτούρα κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Σερβίρεται ζεστό πάνω από γλυκά , παγωτό , φέτα ψωμιού κοκ.
- Το αποθηκεύετε στο ψυγείο.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: thepioneerwoman.com
Διαφήμιση