Το αφράτο τσουρέκι σοκολάτας είναι το ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας όλο γλύκα. Τέλειο κέρασμα για τις γιορτινές περιστάσεις !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
- Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.
- Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τη μαγιά.
- Φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο των υλικών και ρίχνετε εκεί το μείγμα με το βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά.
- Ζυμώνετε καλά με το χέρι (αν χρειαστεί, προσθέτετε 1-2 κουταλιές αλεύρι επιπλέον).
- Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 2 ώρες ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° C. Πιέζετε τη ζύμη με τα χέρια να ξεφουσκώσει.
- Ενσωματώνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ζυμώνοντας με τα χέρια (αν χρειαστεί, τα βουτυρώνουμε λίγο, όπως και την επιφάνεια εργασίας).
- Πλάθετε τα τσουρέκια και τα βάζετε σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο. Τα ψήνετε για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου.
Πηγή :gastronomos
Διαφήμιση