Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αλλιώτικα σοκολατένια τσουρέκια

Το αφράτο τσουρέκι σοκολάτας είναι το ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας όλο γλύκα. Τέλειο κέρασμα για τις γιορτινές περιστάσεις !

Για τα τσουρέκια θα χρειστείτε:

  • 250 γρ. ‏γάλα
  • 2/3-1 κούπα ‏ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το προτιμάτε)
  • 3 κουτ. σούπας +επιπλέον, για το ταψί ‏βούτυρο
  • 1/2 κιλό ‏αλεύρι για τσουρέκια
  • 2 κουτ. σούπας κακάο ελάχιστο ‏αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ‏μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλυκού ‏μαστίχα
  • 1 φακελάκι ‏μαγιά ξηρή
  • 2 ‏αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 1 ‏κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
  2. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.
  3. Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και τη μαγιά.
  4. Φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο των υλικών και ρίχνετε εκεί το μείγμα με το βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά.
  5. Ζυμώνετε καλά με το χέρι (αν χρειαστεί, προσθέτετε 1-2 κουταλιές αλεύρι επιπλέον).
  6. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 2 ώρες ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° C. Πιέζετε τη ζύμη με τα χέρια να ξεφουσκώσει.
  8. Ενσωματώνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ζυμώνοντας με τα χέρια (αν χρειαστεί, τα βουτυρώνουμε λίγο, όπως και την επιφάνεια εργασίας).
  9. Πλάθετε τα τσουρέκια και τα βάζετε σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο. Τα ψήνετε για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου.

Πηγή :gastronomos

Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend