Η αμυγδαλόπιτα είναι ένα γλυκό που προέρχεται από τα Βασιλικά στην Λέσβο. Είναι πραγματικά εύκολη ,σιροπιαστή και πολύ λαχταριστή!
Αμυγδαλόπιτα
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
- Μερίδες7
Για την αμυγδαλόπιτα θα χρειαστείτε:
- 6 αυγά
- 1 κούπα γλυκού αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
- 1 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωµένο
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
- ¾ κούπα τσαγιού σιµιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές γλυκού µπέικιν πάουντερ
- ξύσµα από ένα λεµόνι
Υλικά για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
Εκτέλεση
Χωρίζετε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Προθέτετε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά. Τέλος ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσετε.
Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180° C.
Μόλις βγάλετε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνετε με το σιρόπι, που θα φτιάξετε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.
Πηγή: icookgreek