Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Αμυγδαλόπιτα

Η αμυγδαλόπιτα είναι ένα γλυκό που προέρχεται από τα Βασιλικά στην Λέσβο. Είναι πραγματικά εύκολη ,σιροπιαστή και πολύ λαχταριστή!

Αμυγδαλόπιτα

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
    • Μερίδες7

      Για την αμυγδαλόπιτα θα χρειαστείτε:

      • 6 ‏αυγά
      • 1 κούπα γλυκού ‏αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
      • 1 κούπα ‏τσαγιού βούτυρο λιωµένο
      • 1 κούπα τσαγιού ‏ζάχαρη
      • 1 ½ κούπα τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
      • ¾ κούπα τσαγιού ‏σιµιγδάλι ψιλό
      • 2 κουταλιές γλυκού ‏µπέικιν πάουντερ
      • ‏ξύσµα από ένα λεµόνι

      Υλικά για το σιρόπι

      • 3 κούπες ‏ζάχαρη
      • 3 κούπες ‏νερό

      Εκτέλεση

      1

      Χωρίζετε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

      2

      Προθέτετε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά. Τέλος ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσετε.

      3

      Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180° C.

      4

      Μόλις βγάλετε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνετε με το σιρόπι, που θα φτιάξετε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.

      Διαφήμιση

      αμυγδαλόπιτα συνταγή

      Πηγή: icookgreek

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend