Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αμυγδαλόπιτα

Η αμυγδαλόπιτα είναι ένα γλυκό που προέρχεται από τα Βασιλικά στην Λέσβο. Είναι πραγματικά εύκολη ,σιροπιαστή και πολύ λαχταριστή!

Αμυγδαλόπιτα

αμυγδαλόπιτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
  • Μερίδες7

    Για την αμυγδαλόπιτα θα χρειαστείτε:

    • 6 ‏αυγά
    • 1 κούπα γλυκού ‏αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοπανισµένα
    • 1 κούπα ‏τσαγιού βούτυρο λιωµένο
    • 1 κούπα τσαγιού ‏ζάχαρη
    • 1 ½ κούπα τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
    • ¾ κούπα τσαγιού ‏σιµιγδάλι ψιλό
    • 2 κουταλιές γλυκού ‏µπέικιν πάουντερ
    • ‏ξύσµα από ένα λεµόνι

    Υλικά για το σιρόπι

    • 3 κούπες ‏ζάχαρη
    • 3 κούπες ‏νερό

    Εκτέλεση

    1

    Χωρίζετε τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και χτυπάτε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

    2

    Προθέτετε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα καλά. Τέλος ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών αφού τα χτυπήσετε.

    3

    Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό ή βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180° C.

    4

    Μόλις βγάλετε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο την περιχύνετε με το σιρόπι, που θα φτιάξετε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν.

    Διαφήμιση

    αμυγδαλόπιτα συνταγή

    Πηγή: icookgreek

    4.7/5 - (3 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend