Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Απίθανο ριζότο κολοκύθας με σπιτικό ζωμό!

Το ριζότο κολοκύθας είναι ό,τι πιο γευστικό υπάρχει ! 

Το ρύζι αρμπόριο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά!

Για τον σπιτικό ζωμό θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό ‏κόκαλα βοδινού ή κοτόπουλου (από τον χασάπη ή και περισσεύματα από ψητό)
  • 2 ‏φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. ‏πιπέρι σε κόκκους
  • 1κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 ‏καρότα
  • 1 ‏σέλερι
  • ½ ‏μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • ½ ποτήρι ‏λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 4λτ ‏νερό (μεγάλη κατσαρόλα)

Για το ριζότο θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. ‏φυτικό λάδι (ή βούτυρο)
  • 200 γρ ‏ρύζι abrorio ή carnaroli
  • ½ ‏μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι ‏λευκό κρασί
  • 50γρ ‏βούτυρο
  • 2 κ.σ. ‏παρμεζάνα και άλλες δυο για σερβίρισμα
  • 1 ‏κολοκύθα μεσαία/μικρή
  • 4-5 ‏κλωνάρια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Για τον ζωμό

  1. Βράζετε σε μεσαία φωτιά για 1 ώρα το λιγότερο. Μπορείτε και παραπάνω προσθέτοντας νερό.
  2. Σουρώνετε.
    Ο ζωμός είναι αρκετός για αρκετές μερίδες φαγητά και σούπες και αφού χρησιμοποιήσετε 1,2 λίτρα για το ριζότο τον βάζετε σε σακούλες στην κατάψυξη.
    (Φυσικά αν δεν έχετε χρόνο φτιάξτε με έτοιμο ζωμό κύβου. Αν και δεν έχει την ίδια γεύση και δεν ειναι το ιδιο υγιεινό δεν έχουμε παντα την εξτρα ώρα και τα υλικα για ζωμό)

Για το ριζότο

  1. Παίρνετε την κολοκύθα την κόβετε στα 2 , αφαιρείτε με ένα κουτάλι τα κουκούτσια και τη χαράζετε διαγώνια.
  2. Τοποθετείτε τα 2 κομμάτια κολοκύθας σ’ένα ταψάκι , τα αλείφετε με ελαιόλαδο , τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 4-5 κλοναράκια δενδρολίβανου και τα ψήνετε για 45′ στους 180 C στον φούρνο. Όταν είναι έτοιμες με ένα κουτάλι βγάζετε την ψίχα της κολοκύθας κι αφήνετε στην άκρη.
  3. Σ’ενα τηγάνι βάζετε 2κ.σ. φυτικό λάδι , 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 200 γρ ρύζι αρμπόριο , 1 ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό κουταλιά κουταλιά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε 50 γρ. βούτυρο και τα 2/3 της κολοκύθας κι ανακατεύετε.
  5. Προσθέστε 2 κ.σ. παρμεζάνα κι ανακατέψτε.
  6. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε!

Tips

  1. Το μυστικό στο ριζότο είναι το είδος ρυζιού, arborio (ή carnaroli ακόμα καλύτερα αν βρεις) που έχει μια κρεμμώδη υφή.
  2. Ψήνετε αργά γύρο στα 15 λεπτά προσθέτοντας κουτάλα κουτάλα το ζωμό αφού στεγνώσει ο προηγούμενος
  3. Είναι φαγητό που πρέπει να είστε από πάνω, δεν ψήνεται μόνο του!
  4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε την κολοκύθα. Πρέπει να έχει ζουμί να μοιάζει με πιλάφι.
  5. Σερβίρετε αμέσως!

ριζότο κολοκύθας

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: eatpaxxi

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend