Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Απίθανο ριζότο κολοκύθας με σπιτικό ζωμό!

Το ριζότο κολοκύθας είναι ό,τι πιο γευστικό υπάρχει ! 

Το ρύζι αρμπόριο είναι αυτό που κάνει τη διαφορά!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για τον ζωμό

  1. Βράζετε σε μεσαία φωτιά για 1 ώρα το λιγότερο. Μπορείτε και παραπάνω προσθέτοντας νερό.
  2. Σουρώνετε.
    Ο ζωμός είναι αρκετός για αρκετές μερίδες φαγητά και σούπες και αφού χρησιμοποιήσετε 1,2 λίτρα για το ριζότο τον βάζετε σε σακούλες στην κατάψυξη.
    (Φυσικά αν δεν έχετε χρόνο φτιάξτε με έτοιμο ζωμό κύβου. Αν και δεν έχει την ίδια γεύση και δεν ειναι το ιδιο υγιεινό δεν έχουμε παντα την εξτρα ώρα και τα υλικα για ζωμό)

Για το ριζότο

  1. Παίρνετε την κολοκύθα την κόβετε στα 2 , αφαιρείτε με ένα κουτάλι τα κουκούτσια και τη χαράζετε διαγώνια.
  2. Τοποθετείτε τα 2 κομμάτια κολοκύθας σ’ένα ταψάκι , τα αλείφετε με ελαιόλαδο , τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 4-5 κλοναράκια δενδρολίβανου και τα ψήνετε για 45′ στους 180 C στον φούρνο. Όταν είναι έτοιμες με ένα κουτάλι βγάζετε την ψίχα της κολοκύθας κι αφήνετε στην άκρη.
  3. Σ’ενα τηγάνι βάζετε 2κ.σ. φυτικό λάδι , 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 200 γρ ρύζι αρμπόριο , 1 ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό κουταλιά κουταλιά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε 50 γρ. βούτυρο και τα 2/3 της κολοκύθας κι ανακατεύετε.
  5. Προσθέστε 2 κ.σ. παρμεζάνα κι ανακατέψτε.
  6. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε!

Tips

  1. Το μυστικό στο ριζότο είναι το είδος ρυζιού, arborio (ή carnaroli ακόμα καλύτερα αν βρεις) που έχει μια κρεμμώδη υφή.
  2. Ψήνετε αργά γύρο στα 15 λεπτά προσθέτοντας κουτάλα κουτάλα το ζωμό αφού στεγνώσει ο προηγούμενος
  3. Είναι φαγητό που πρέπει να είστε από πάνω, δεν ψήνεται μόνο του!
  4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε την κολοκύθα. Πρέπει να έχει ζουμί να μοιάζει με πιλάφι.
  5. Σερβίρετε αμέσως!

ριζότο κολοκύθας

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: eatpaxxi

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend