Η παραλλαγή αυτή του αρακά είναι πολλά υποσχόμενα !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρηχή βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει,σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,το πιπέρι, την πάπρικα,τον κιμά και τα κουκουνάρια μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι, κανέλα κι αφήνετε να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
- Συγχρόνως σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τον αρακά μέσα σε νερό για περίπου 5 λεπτά και τον στραγγίζετε.
- Στην συνέχεια βάζετε σε κατσαρόλα την μαργαρίνη να κάψει και τον σοτάρετε. Αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από την φωτιά.
Για την μπεσαμέλ:
- Σε κατσαρολάκι βάζετε την μαργαρίνη να κάψει, προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
- Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατίζετε και κατεβάζετε από την φωτιά. Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνετε μέσα στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Προσθέτετε και λίγη κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Συναρμολόγηση:
- Bάζετε λίγη μπεσαμέλ στον αρακά κι ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά τριμμένη την επιφάνεια του πυρέξ.
- Απλώνετε τον αρακά στην βάση. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό πάνω από τον αρακά, αδειάζετε το μείγμα με τον κιμά, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
- Απλώνετε την μπεσαμέλ να πάει παντού ομοιόμορφα,πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.