Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αρακάς με κιμά στον φούρνο

Η παραλλαγή αυτή του αρακά είναι πολλά υποσχόμενα !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ρηχή βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει,σοτάρετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,το πιπέρι, την πάπρικα,τον κιμά και τα κουκουνάρια μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  2. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι, κανέλα κι αφήνετε να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  3. Συγχρόνως σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τον αρακά μέσα σε νερό για περίπου  5 λεπτά και τον στραγγίζετε.
  4. Στην συνέχεια βάζετε σε κατσαρόλα την μαργαρίνη να κάψει και τον σοτάρετε. Αλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από την φωτιά.

Για την μπεσαμέλ:

  1. Σε κατσαρολάκι βάζετε την μαργαρίνη να κάψει, προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατίζετε και κατεβάζετε από την φωτιά. Χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνετε μέσα στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  3. Προσθέτετε και λίγη κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Συναρμολόγηση:

  1. Bάζετε λίγη μπεσαμέλ στον αρακά κι ανακατεύετε. Λαδώνετε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά τριμμένη την επιφάνεια του πυρέξ.
  2. Απλώνετε τον αρακά στην βάση. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό πάνω από τον αρακά, αδειάζετε το μείγμα με τον κιμά, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
  3. Απλώνετε την μπεσαμέλ να πάει παντού ομοιόμορφα,πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  4. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή για αρακά με μπεσαμέλ

chefoulis

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend