Οι αυγοφέτες με σάλτσα φράουλα είναι ένα πανεύκολο γλυκό το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με το αγαπημένο σας ρόφημα ή να τις απολαύσετε και σκέτες !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
- Προσθέτετε τις φράουλες και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να έχετε μια πυκνή σάλτσα. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή υφή αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε τα αυγά,το γάλα,την κανέλα,τη βανίλια ,το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε το ψωμί σε χοντρές φέτες και το βουτάτε στο μείγμα με το αυγό.
- Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Βάζετε πάνω σε αυτό την αυγοφέτα και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά ,σερβίρετε με την σάλτσα φράουλας και γαρνίρετε με σαντιγί και φράουλες. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Η τέλεια και πανεύκολη πρόταση για brunch στο σπίτι με την παρέα σου!
Συνταγή για αυγοφέτες
με πληροφορίες από tastemade