Οι αυγοφέτες με σάλτσα φράουλα είναι ένα πανεύκολο γλυκό το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με το αγαπημένο σας ρόφημα ή να τις απολαύσετε και σκέτες !
Για τις αυγοφέτες θα χρειαστείτε:
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 φλ. γάλα
- 1 κ.σ. κανέλα
- ½ κ.γ. βανίλια
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φρατζόλα ψωμί brioche
- λίγο λάδι για το τηγάνι
- 200 γρ. φράουλες
- άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
- σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
- Προσθέτετε τις φράουλες και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να έχετε μια πυκνή σάλτσα. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή υφή αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε τα αυγά,το γάλα,την κανέλα,τη βανίλια ,το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε το ψωμί σε χοντρές φέτες και το βουτάτε στο μείγμα με το αυγό.
- Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Βάζετε πάνω σε αυτό την αυγοφέτα και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά ,σερβίρετε με την σάλτσα φράουλας και γαρνίρετε με σαντιγί και φράουλες. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Η τέλεια και πανεύκολη πρόταση για brunch στο σπίτι με την παρέα σου!
Συνταγή για αυγοφέτες
με πληροφορίες από tastemade
Διαφήμιση