Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και πατάτες

Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός μαζί με πατάτες! Ο μπακαλιάρος που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε ως κυρίως πιάτο μαζί με σάλτσα ντομάτας και πατάτες αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.

Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
    • Μερίδες4

      Για τον μπακαλιάρο με σάλτσα ντομάτας θα χρειαστείτε

      Υλικά για τον μπακαλιάρο

      • ½ κιλό ‏Φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια
      • 3 ‏Σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
      • 1 ‏Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
      • 4 ‏ώριμες ντομάτες , τριμμένες
      • 2 ‏Φύλλα δάφνης
      • 1/2 κουταλιά του γλυκού ‏Ζάχαρη
      • ‏Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
      • 50 ml ‏Λευκό κρασί ή sherry
      • 150 ml ‏Νερό
      • 1 κούπα ‏Φρυγανιά τριμμένη
      • 1 ματσάκι ‏Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
      • ‏Αλάτι, πιπέρι

      Υλικά για τη γαρνιτούρα με πατάτες

      • 1 ‏Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
      • 30 γραμμάρια ‏Βούτυρο αγελαδινό
      • 5 κουταλιές ‏Ελαιόλαδο
      • ‏Αλάτι , πιπέρι
      • 1 κιλό ‏Πατάτες
      • 2 ‏Κρεμμύδια κομμένα
      • 1 ‏Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

      Εκτέλεση

      Για τον μπακαλιάρο:

      1

      Αφού καθαρίσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα (πρώτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω) και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.

      2

      Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέστε την πάπρικα και αμέσως μετά τις τριμμένες ντομάτες.

      3

      Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

      4

      Ρίχνετε το κρασί και χαμηλώνετε την εστία μαγειρεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε 10 λεπτά μέχρι να πήξει.

      5

      Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι, καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό.

      6

      Ψήστε 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

      Για την γαρνιτούρα με πατάτες:

      7

      Κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.

      8

      Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

      9

      Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

      10

      Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι, και το μαϊντανό και αφήνετε για λίγο ακόμα και αφαιρούμε από την εστία.

      Διαφήμιση

      μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός

      Πηγή: sidagi.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend