Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπακλαβάς με σοκολάτα

Ένας μπακλαβάς με σοκολάτα υπέροχος, σιροπιαστός και πανεύκολος . Το σιρόπι και η σοκολάτα δένουν αρμονικά και προκύπτει ένα εξαιρετικά γευστικό και πρωτότυπο γλυκό για όλους!

Μπακλαβάς με σοκολάτα

    • Χρόνος Προετοιμασίας45 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος2 Ώρες 15 Λεπτά
    • Μερίδες50

    Για τον μπακλαβά με σοκολάτα θα χρειαστείτε

    • 1 συσκευασία ‏φύλλα κρούστας
    • 250 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
    • 600 γρ. ‏καρύδια ψιλοκομμένα
    • 2 κ.γ. ‏κανέλα σε σκόνη
    • 1 ‏σοκολάτα κουβερτούρα

    Υλικά για το σιρόπι

    • 300 γρ. ‏ζάχαρη
    • 500 ml ‏χυμό πορτοκαλιού

    Υλικά για την επικάλυψη

    • 60 γρ. ‏κουβερτούρα
    • 15 γρ. ‏βούτυρο

    Εκτέλεση

    1

    Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

    2

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και ταυτόχρονα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τα 50 γρ ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά.

    3

    Βουτυρώνετε καλά ένα σκεύος 30Χ45 εκ. Έπειτα, βάζετε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας καλά ένα ένα πριν το τοποθετήσετε.

    4

    Απλώνετε το μισό μείγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα και προσθέτετε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και τέλος, από πάνω βάζετε την υπόλοιπη γέμιση.

    5

    Από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας εξίσου καλά. Τέλος, χαράζετε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου τα οποία περιχύνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε για 1 ½ ώρα στον προθερμασμένο σας φούρνο.

    6

    Μισή ώρα πριν ετοιμαστεί βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνοντας το σιρόπι. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει μια βράση, αποσύρετε από την φωτιά. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο, τον σιροπιάζετε. Τελικώς, τον αφήνετε να κρυώσει για 4 ώρες.

    7

    Την ώρα αυτή λιώνετε την επιπλέον κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα και ανακατεύετε καλά. Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς ρίχνετε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας από πάνω και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    μπακλαβάς με σοκολάτα

    Πηγή: imommy.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend