Μπανάνες γεμιστές με καραμέλα γάλακτος (Dulce de Leche)
Ένα πραγματικά εύκολο γλυκό που θα σας ανεβάσει πολύ στα… μάτια όσων το σερβίρετε. Ο συνδυασμός τις μπανάνας με την αγαπημένη μας καραμέλα γάλακτος (Dulce de Leche) είναι μοναδικός.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Κόψτε τις άκρες των μπανανών, ξεφλουδίστε τις και ύστερα κόψτε κάθε μπανάνα σε 3 κομμάτια.
- Χρησιμοποιώντας ένα peeler λαχανικών αφαιρέστε το εσωτερικό τις μπανάνας (με προσοχή χωρίς να ”χαλάσετε” το εξωτερικό μέρος της μπανάνας).
- Γεμίστε τα κομμάτια μπανάνας με την καραμέλα γάλακτος (Dulce de Leche) – δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τη δική σας σπιτική καραμέλα γάλακτος.
- Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα ταψί που έχετε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και βάλτε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε το αλεύρι, το τριμμένο ψωμί και τα χτυπημένα αυγά σε 3 διαφορετικά μπολ.
- Ρίξτε και κυλήστε τις μπανάνες πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στο τριμμένο ψωμί.
- Κατόπιν τηγανίστε τις μπανάνες μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Κυλήστε τις τηγανητές μπανάνες στη ζάχαρη και την κανέλα.
- Σερβίρετέ τις με παγωτό της αρεσκείας σας!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και σε βίντεο:
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: buzzfeed.com
Διαφήμιση