Μπάρες cheesecake – snickerdoodle
Μια συνταγή για ένα λαχταριστό και πρωτότυπο γλυκό. Γευστικές μπάρες cheesecake – snickerdoodle που θα εκπλήξουν εσάς και τους αγαπημένους σας!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα 22×33 εκ.
Για το cheesecake
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα και μισό φλυτζάνι ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Για το snickerdoodle
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός για 3 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
- Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
- Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ένταση έως ότου είναι πλήρως ομογενοποιημένο.
- Απλώστε τα 2/3 από τη ζύμη για το snickerdoodle στην επιφάνεια της λαδωμενης φόρμας. Πασπαλίστε την κορυφή με κανέλα και ζάχαρη.
- Κατόπιν ρίξτε από πάνω της το μείγμα για cheesecake. Με μία σπάτουλα απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα παντού ”φτιάχνοντας” και την κορυφή όσο πιο ίσια γίνεται.
- ”Σπάστε” την υπόλοιπη ζύμη σε μικρές μάζες και ρίξτε τις πάνω από τη γέμιση του cheesecake. Τέλος πασπαλίστε πάλι με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
- Ψήστε το γλυκό σας για 35-40 λεπτά. Ύστερα αφήστε το να κρυώσει πλήρως προτού το σερβίρετε!
Μπορείτε μάλιστα να δείτε και την εκτέλεση της συνταγής στο επόμενο βίντεο:
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish.com
Διαφήμιση