Μπάρες σοκολάτας
Μπάρες σοκολάτας: Ένα υπέροχο και γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι κακάο
- Χτυπάτε με το μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.
- Προσθέτετε την σκόνη από το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Ρίχνετε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάτε όλα μαζί στο δυνατό.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα τις αρεσκείας σας και ρίχνετε και ελάχιστο αλεύρι.
- Προσθέτετε το μείγμα σας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
- Χτυπάτε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή σταθερή κρέμα.
- Κόβετε στη μέση το παντεσπάνι.
- Βάζετε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώνετε το περιεχόμενό τους. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάζετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα.
- Κατόπιν αλείφετε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
- Την αφήνετε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
- Αλείφετε τότε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
- Τουμπάρετε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζετε ελαφρά με την αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη σας τρυπήσει το παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
- Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορείτε να κόψετε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα και να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
Συνταγή για μπάρες σοκολάτας
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση