Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι
Λαχταριστά μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι. Συνταγή για ελαφρία μπιφτέκια , για όσους θέλουν κάτι υγιεινό και ταυτόχρονα γευστικό.
Δες όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές εδώ ➤
Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες4
Για το μπιφτέκια λαχανικών θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζ. βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
- 1 καρότο
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 μικρές πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι
- 7 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες).
Χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθετε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάτε πάλι από τη φρυγανιά.
Τα βάζετε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Πηγή: mydiatrofi.gr